Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre

1 december 2009


--Persbericht-

Mevrouw Gerdi Verbeet verricht officiële opening
12 december: opening Stadhuis Groenlo met aansluitend open huis

Na een ingrijpende verbouwing wordt op zaterdag 12 december a.s. de raadzaal in Groenlo feestelijk geopend. Samen met mevrouw Gerdi Verbeet, voorzitter van de 2e Kamer der Staten Generaal, zal burgemeester Henk Heijman de officiële opening verrichten. Dat gebeurt om 10.30 uur op het bordes van het stadhuis.

De openingshandeling wordt ondersteund door de Grolse Compagnie en dat zal het nodige spektakel opleveren. Het resultaat van de schermutselingen zal ongetwijfeld zijn dat mevrouw Verbeet de openingshandeling kan verrichten. Na de opening is er tot 12.00 uur een bijeenkomst voor genodigden in de nieuwe raadzaal.

Open huis
Van 12.00 tot 17.00 uur is er een open huis voor belangstellenden. Meest opvallende onderdeel is natuurlijk de nieuwe raadzaal, compleet met de doorzichtige glazen vloer. Bij de bouw is rekening gehouden met de monumentale waarde van het Stadhuis. Maar uiteraard voldoet de raadzaal wel aan de eisen van deze tijd, dus alle voorzieningen als LCD-schermen, webcams, video- en audioregistratie zijn aanwezig.

Politieke markt
In de hal van het Stadhuis wordt een politieke markt ingericht. Alle 5 partijen van onze gemeente presenteren zich, in aanloop naar de verkiezingen op 3 maart 2010. Want de verkiezingen zijn voor Oost Gelre alweer een tijdje geleden. Door de herindeling vonden er vervroegde verkiezingen plaats in 2004 en sloegen we de landelijke gemeenteraadsverkiezingen in 2006 over.

Jongerenraad
In samenwerking met het Marianum wordt om 13.30 uur een jongerenraad gehouden. Het college van B&W gaat dan de "strijd" aan met de jongeren, die in dezelfde setting als de politieke partijen rond de raadstafel zitten.

Stemmen met de Nedap
Er is veel te doen geweest over het initiatief van de Regio Achterhoek om een proef te houden met het verbeterd stemmen van de Nedap. Het nieuwe en innovatieve systeem kent dezelfde waarborgen als het zetten van een kruisje, maar geeft wel veel sneller een resultaat van de uitslag. Tijdens het open huis kunnen bezoekers het apparaat in werking zien.

Oudheidkundige vereniging
Het Stadhuis kent een rijke geschiedenis. De Oudheidkundige Vereniging Groenlo is aanwezig om iets over die geschiedenis te vertellen aan de hand van veel foto's en boeken

Brandweer
De brandweer van Oost Gelre presenteert zich en zal vooral aandacht vragen voor de werving van vrijwilligers. De brandweer heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een professionele hulpverleningsorganisatie. Door de nauwe samenwerking tussen de korpsen van Oost Gelre, Winterswijk, Aalten en Berkelland wordt veel geïnvesteerd in kwaliteit en efficiency.

Sociale Dienst Achterhoek Oost
Op 30 november hebben de medewerkers van de Sociale Dienst Achterhoek Oost hun intrek in het Stadhuis genomen. Het is een samenwerkingverband tussen de gemeenten Oost Gelre, Berkelland en Winterswijk. Hoewel in Groenlo geen klantcontacten plaatsvinden geeft de Sociale Dienst Achterhoek Oost deze dag wel uitleg over haar werkzaamheden.

Noot aan de redactie
Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan Brandt Keegstra, afdeling Communicatie, telefoon 0544 - 393552.
-----------------------
VERTROUWELIJK


---- --