Prijs vernoemd naar Simon Vinkenoog

03/12/2009 01:44

St. Het Poeziecircus

De prijs voor het beste poëzie-optreden van Nederland wordt vernoemd naar Simon Vinkenoog. De dichter die in juni overleed opende jaarlijks het Nationaal Kampioenschap Poetry Slam in Utrecht, waar de prijs wordt uitgereikt. Eerdere winnaars van de prijs waren o.a. Erik Jan Harmens, De Woorddansers en Krijn Peter Hesselink. Op 12 december aanstaande kiezen een vakjury bestaande uit Jules Deelder, Giel Beelen en Janita Monna samen met het publiek de winnaar van dit jaar.

Het NK Poetry Slam is een jaarlijkse wedstrijd voor beginnende dichters. Uit de winnaars van regionale voorrondes wordt jaarlijks een nationale kampioen gekozen, die Nederland vertegenwoordigt op het WK Poetry Slam in Parijs. De wisseltrofee De Gouden Albatros, oorspronkelijk vernoemd naar het beroemde gedicht van Baudelaire, wordt nu omgedoopt tot 'Gouden Vink'. 'Vinkenoog was slammer avant la lettre', aldus organisator Gina van den Berg van het Poëziecircus. 'Hij was tot het laatste moment een grote inspiratiebron voor jonge dichters. Nu de prijs zijn naam draagt, blijft hij bij het NK betrokken. Dat is ons eerbetoon aan the godfather of poetryslam.'

Het NK Poetry Slam 2009 vindt op 12 december 2009 plaats in Tivoli De Helling te Utrecht. De winnaar wint naast De Gouden Vink ook optredens op verschillende festivals en een geldbedrag van 1.000 euro.





http://www.nkpoetryslam.nl