Evangelische Omroep

Nr. 305
Hilversum, 9 december 2009

ONTROERENDE PREMIÈRE TONEELSTUK 'CLAUS!' IN BLAUW BLOED Zaterdag 12 december om 19.35 uur op Nederland 2

Aanstaande zaterdag in het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed uitgebreid aandacht voor de première van het eenmalige toneelstuk Claus! In koninklijk theater Carré woonden koningin Beatrix, prins Constantijn en prinses Laurentien de voorstelling bij. De vorstin was zichtbaar ontroerd door deze ode aan haar in 2002 overleden echtgenoot. Daarnaast zien we in Blauw Bloed dat prinses Máxima weer in de schoolbanken kruipt. Op het Liemers College in Didam woont de prinses een economieles bij. Kijk voor meer info op www.blauwbloed.tv

Klimaatconferentie
Deze week is in Kopenhagen de internationale Klimaatconferentie van start gegaan. Tientallen wereldleiders hopen de komende twee weken afspraken te maken over het behoud van het milieu. Een onderwerp dat ook de royals niet onberoerd laat. Van prins Charles tot de Deense kroonprins Frederik en van koningin Elizabeth tot prins Willem-Alexander en prinses Máxima; allemaal hebben zij de klimaatproblematiek hoog op de agenda staan.

Hoeden Irene
Verder in Blauw Bloed een interview met hoedenontwerpster Marianne Jongkind. Zij heeft al een aantal maal een creatie voor prinses Irene mogen maken. Prinses Irene staat sinds jaar en dag bekend dat ze bijzondere en vaak kleurrijke hoeden draagt.

Partyplanner
Met de feestdagen voor de deur vraagt menigeen zich af hoe de royals een feestje vieren. Martijn Machielse kent de antwoorden. Hij werkte anderhalf jaar als 'partyplanner' van de Britse koninklijke familie en organiseerde menig feest, staatsbanket en receptie op Buckingham Palace en Windsor Castle.

Koningshuis Swaziland
Tot slot verdiept Blauw Bloed zich in het Afrikaanse koninkrijkje Swaziland. Koning Mswati III regeert Swaziland al ruim twintig jaar, maar of de Swazi's daar blij mee zijn is nog maar de vraag...

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed, vanaf 19.35 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.


---

Noot voor redactie,

Evangelische Omroep