Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Offensief tegen verloedering winkelcentrum Holendrecht

11 december 2009

Stadsdeel Zuidoost neemt samen met eigenaar Hoorne de komende weken winkelcentrum Holendrecht op de schop. De afgelopen weken is een inventarisatie gemaakt voor wat op de korte termijn aanvullend nodig is om het winkelcentrum schoon, heel en veilig te maken. Maandag 14 december om 13.00 uur geven stadsdeelbestuurder Els Verdonk en directeur Jan Heeremans van Hoorne Vastgoed het startsein van dit offensief in het winkelcentrum. Tijdens een wandeling door het winkelcentrum laten ze zien wat er de komende dagen gaat veranderen.

Al langere tijd zijn er plannen voor de bouw van een nieuw winkelcentrum en sloop van het huidige winkelcentrum Holendrecht. Mede door de kredietcrisis, zijn veel van de geplande investeringen nog niet in uitvoering. Het stadsdeelbestuur en de eigenaar hebben dan ook de handen ineengeslagen voor een `overbruggingsplan'. Dit plan voor de komende jaren zal het winkelcentrum en omgeving weer een plezierig winkelgebied maken voor bewoners en ondernemers.

Coördinerend portefeuillehouder van de aanpak Holendrecht, Els Verdonk: "Een ieder die door het winkelcentrum loopt ziet dat er nog flink wat moet gebeuren. Graffiti, straatverlichting, straatstenen, dichte rolluiken, onverzorgde etalages, onderhoud zullen we dan ook de komende tijd aanpakken. De bewoners en ondernemers moeten snel en zichtbaar resultaat zien van deze actie. Wij gaan daarvoor zorgen!"

Verbeteren veiligheid
Naast deze acties om de uitstraling van het winkelcentrum te verbeteren, zullen stadsdeel en politie ook extra inzet plegen om de onveiligheid en onveiligheidsgevoelens terug te dringen. Het stadsdeel zet extra handhavers in en een particulier beveiligingsbedrijf, de politie zet extra toezicht in en heeft in het veiligheidsrisicogebied extra bevoegdheden zoals preventief fouilleren. Het stadsdeelbestuur en politie zullen de burgemeester ook verzoeken tijdelijk cameratoezicht toe te staan in het winkelgebied.

Jan Heeremans van Hoorne Vastgoed:"Juist de combinatie van een harde aanpak tegen overlast gekoppeld aan het samen met winkeliers verfraaien en verfrissen van de omgeving zal naar mijn verwachting stapsgewijs resultaat opleveren."

---