Politie Utrecht
Persberichten stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht, 11-12-2009

Rijden met ontzegging

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een man aangehouden omdat hij auto reed met een ingevorderd rijbewijs.

Tijdens de surveillance zagen agenten een automobilist vanaf de Jacob Simon de Rijkstraat in de richting van de Royaards van de Hamkade rijden. De bestuurder vertoonde vreemd rijgedrag en had zijn autogordel niet om. De 48-jarige man uit Utrecht werd aan de kant gezet en gecontroleerd. Al snel bleek dat de man een ingevorderd rijbewijs had en dus niet in een auto mocht rijden. De Utrechter kreeg ook een bekeuring voor het rijden zonder gordel.

Vrouw van auto beroofd

UTRECHT Donderdagmorgen werd op de Everhard Meijsterlaan een vrouw beroofd van haar auto. De auto werd later teruggevonden.

Een 36-jarige vrouw uit Utrecht wilde rond 08.05 met de auto naar haar werk. De vrouw ging nog even pinnen bij een pinautomaat aan de Handelstraat. Toen zij na het pinnen weer in haar auto wilde stappen, kwamen twee mannen naar haar toelopen. De mannen pakten de vrouw vast en vroegen om haar autosleutels. Nadat het slachtoffer de sleutels had afgegeven reed het tweetal met haar auto weg de Petrarkalaan in.

De politie kwam ter plaatse en startte met een onderzoek. Rond 09.35 uur kreeg de politie een melding dat er mogelijk een gestolen auto op de Heycopstraat zou staan. Ter plaatse bleek het om de gestolen auto van de Utrechtse te gaan. Een getuige had twee mannen bij de auto zien weglopen. Het betrof twee getinte mannen, tussen de 20 en 30 jaar, normaal postuur, beiden hadden zwart haar en droegen donkere jassen. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad,

tel.: 0900 88 44.

Gewapende overval op woning

DE MEERN Donderdagavond vond op een woning aan de Castellumlaan een gewapende overval plaats. Hierbij raakte een man gewond aan zijn hoofd.

Rond 22.30 uur kreeg de politie een melding van een overval op een huis aan de Castellumlaan. Ter plaatse bleek dat omstreeks 22.25 uur aangebeld werd bij de woning. Toen de 22-jarige bewoner de voordeur opendeed stonden er twee mannen voor de deur. Vrijwel direct drongen de mannen de woning binnen en bedreigden en sloegen de bewoner. Hierdoor ontstond een worsteling. Nadat de woning doorzocht was vertrokken de overvallers. Tijdens de worsteling raakte de 22-jarige man gewond aan zijn hoofd en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen om zich te melden. Heeft u informatie? belt u dan met het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Straatroof

UTRECHT Op de Admiraal Helfrichlaan vond donderdagavond een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 35-jarige vrouw uit Utrecht liep rond 20.10 uur over de Admiraal Helfrichlaan. Op een gegeven moment werd de vrouw aangesproken door een jongen. De jongen vroeg of hij de vrouw een vraag mocht stellen. Nog voordat de vrouw antwoord kon geven, trok de jongen de tas van haar schouder en rende weg. Even verderop stond een scooter met een tweede verdachte te wachten. Het tweetal reed hierna weg in de richting van het Ouderijnziekenhuis.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Het signalement van de verdachten luidt; verdachte 1, jongen, getinte huidskleur, tussen de 12 en 17 jaar, tenger tot mager postuur, rond de
1.60 1.70 mtr. lang, zwart kort kroeshaar. De jongen was gekleed in een donkere jas en een donker hoofddeksel.

Van de tweede verdachte weet het slachtoffer te melden dat hij met de scooter stond te wachten en qua postuur vadsig was. Hij had ook donkere kleding aan. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900- 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op het Janskerkhof vond donderdagmiddag een aanrijding tussen een fietsster en een auto plaats. De fietsster raakte gewond en moest naar het ziekenhuis.

Omstreeks 15.45 uur reed een 21-jarige vrouw op haar fiets vanaf het Fietspad naast de Janskerk in de richting van de Domstraat. Tijdens het oversteken zag zij een automobilist over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de vrouw gewond raakte en met onbekend letsel naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Gewapende overval

UTRECHT Donderdagavond vond op de Balijelaan een gewapende overval op een horecagelegenheid plaats.

Een getuige belde omstreeks 22.55 uur naar de politie omdat hij zag dat er vermoedelijk een overval werd gepleegd op een horecagelegenheid aan de Balijelaan. De man zag dat de eigenaar van de zaak met een andere man aan het duwen en trekken was. De verdachte zag kans weg te vluchten. De eigenaar verklaarde dat rond 22.50 uur een onbekende man de zaak binnengekomen was en onder bedreiging van, vermoedelijk een vuurwapen, geld had geëist.

De overvaller vluchtte uiteindelijk zonder buit de zaak weer uit.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Het signalement van de overvaller luidt; negroïde man, zwart kort kroes haar, normaal postuur, 1.65 tot 1.70 lang en ongeveer 30 jaar oud. Hij sprak Nederlands. De overvaller was gekleed in een blauwe spijkerbroek, donkere jas voorzien van een capuchon en donkere schoenen half hoog. Heeft u informatie, belt u dan met het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.