Dura Vermeer

Amersfoort - 12 december 2009

Vervroegde oplevering ICO voorzieningencluster Amersfoort

Dura Vermeer Bouw Hengelo en haar combinant Heijmans Bouw Amersfoort hebben het ICO voorzieningencluster in het stadsdeel Vathorst te Amersfoort een maand eerder opgeleverd dan gepland.

Aanvankelijk zou het ICO voorzieningencluster in januari 2010 worden opgeleverd. De vervroegde oplevering werd donderdag 3 december officieel gemarkeerd met de ondertekening van het verbaal van oplevering door de opdrachtgever gemeente Amersfoort en de bouwers.

Ondertekening en sleuteloverdracht
De ondertekening vond plaats in het bijzijn van de toekomstige gebruikers en andere genodigden. Alle gebruikers hebben een rondleiding door het bijzondere gebouw gehad, waarna de sleuteloverdracht op ludieke wijze plaatsvond.

ICO voorzieningencluster
ICO staat voor: Informatie, Cultuur en Ontmoeting en is een ontwerp van DP6 Architectuurstudio te Delft. Binnen het cluster worden diverse functies gehuisvest: openbaar voortgezet VMBO, HAVO, VWO onderwijs, de openbare bibliotheek, een vestiging van Scholen in de kunst, een wijktheater, een sportcentrum, een vergadercentrum, een gemeentelijk steunpunt, kinderopvang, horeca en een parkeergarage. Door dit bijzondere multifunctionele ontwerp vormt ICO in de toekomst het culturele `hart' van het stadsdeel Vathorst. Het gebouw is opgedeeld in verschillende `volumes' met daarin hoofdfuncties. Tussen de volumes liggen de verkeersruimten met daar boven een meanderend `pleinenlandschap'.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op www.duravermeerbouwhengelo.nl op de projectenpagina.