Politie Gelderland-Zuid

Vrijwillige bijdrage controle rond Wijchen

Wijchen, 12-12-2009 o De politie hield vrijdagavond en nacht een verkeerscontrole op meerdere locaties in en rond Wijchen. Deze grote verkeerscontrole kon georganiseerd worden mede dankzij inzet van de vrijwillige politie uit het hele politiedistrict.

De verkeerscontrole werd in het kader van de verkeersveiligheid in en rond Wijchen gehouden. Een algehele verkeerscontrole zoals vrijdag in Wijchen werd gehouden, richt zich in principe op alle verkeerszaken. Bijzonder aan deze organisatie was de bijdrage van en samenwerking met de vrijwillige politie en politiestudenten zodat er op meer locaties tegelijkertijd in Wijchen gecontroleerd kon worden.

Locaties
Tussen 20.00 en 02.00 uur zijn er op de volgende locaties in Wijchen verkeerscontroles gehouden:
Nieuweweg, Stationslaan, Randweg Noord, Westerdreef, Schoenaker, A326, Zuiderdreef, Kerkeveld en Graafseweg.

Overtredingen
Vrijdagavond en nacht zijn er in totaal 860 blaastesten afgenomen. Zes bestuurders hadden teveel alcohol genuttigd. De ademanalyse gaf 400 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht als hoogste resultaat van alle blaastesten. Naast de alcoholcontroles zijn er 18 overtredingen waargenomen voor verschillende strafbare feiten zoals het niet dragen van de gordel of niet functionerende verlichting. Daarnaast zijn er in totaal 52 snelheidsovertredingen geconstateerd. De politie hoopt vaker op deze wijze de controles in de toekomst te kunnen organiseren.(13)

Laatst gewijzigd 12-12-2009 11:14 | © Regio Gelderland-Zuid |