Moord op de Kopenhagen-Express

12/12/2009 13:47

O.M.C. Works

Haarlem, 12 december - Geïnspireerd door 'Moord op de Oriënt Express', het Aghata Christie boek uit 1938, zet energiefonds Meewind vandaag een detective in tijdens de rit van de Kopenhagen-Express. Deze trein tourt eerst door Nederland en brengt vanavond de Nederlandse delegatie voor de Klimaattop naar de Deense hoofdstad. Meewind is een van de participanten van de Kopenhagen-Express. Johan Swager, oprichter van Meewind: "Hercule Poirot ondervraagt vandaag alle treinreizigers om te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor een recente moord, namelijk die op een lokaal windpark in de provincie. Het vermoeden bestaat dat de reizigers van de Kopenhagen-Express hierbij betrokken zijn."

KOPENHAGEN-EXPRESS

Vandaag maakt de Kopenhagen-Express een toer langs zeven Nederlandse steden en vanavond rijdt deze door naar Kopenhagen. In de trein zijn zo'n 150 prominente gasten aanwezig waaronder minister Cramer, Kamerleden, Europarlementariërs, journalisten, jongeren en vertegenwoordigers van bedrijven en maatschappelijke organisaties.

De trein is beschikbaar gesteld door de NS en mogelijk gemaakt door verschillende participanten, waaronder Meewind. Een als 'Hercule Poirot' verklede acteur gaat vandaag in opdracht van Meewind in gesprek met de 'verdachten' in de trein. Hij vraagt ze mee te werken aan een leugendetector test...

MEEWIND

Meewind is een Nederlands initiatief dat in 2007 opgericht werd door Johan Swager en Willem Smelik. Als ambitieus energiefonds stimuleert Meewind de aanleg van windmolenparken. Uniek hieraan is de mogelijkheid voor burgers om direct in Meewind te investeren. Johan Swager: "Iedere burger zou zelf zijn eigen duurzame energie moeten opwekken. Dat kan met Meewind, want met één participatie van 1000 Euro ben je al eigenaar van duurzame elektriciteitsproductie die voldoende is voor één huishouden." Gemeente Den Haag, Provincie Noord Holland, Greenchoice, HIER en meer dan duizend burgers participeren al in Meewind. Meewind bundelt alle bijdragen van burgers, gemeenten en bedrijven en investeert daarmee in grote windmolenparken op zee. Bewijs dat dit concept succesvol is blijkt uit de deelname van Meewind in het windmolenpark Belwind, dat nu in aanbouw is. Meewind bouwt met vijf grote partners een 165 MW windpark voor kust. De financiering hiervoor kwam op 24 juli jl. rond en de vakpers heeft de deal inmiddels aangeduid als de belangrijkste duurzame energie financiering in Europa dit jaar.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.meewind.nl