Politie Noord- en Oost Gelderland

Doetinchem - Uitslaande brand in leegstaande woning       

Op vrijdagmiddag 11 december is er een uitslaande brand ontstaan in een leegstaande woning aan de Holterweg in Doetinchem. Er raakte niemand gewond.


De brandweer en politie ontvingen de melding rond 13:45 uur. De brand ontstond tijdens renovatiewerkzaamheden in het pand. De aanwezige mensen konden het pand tijdig verlaten. De brandweer heeft groot materieel ingezet om de brand te blussen. De politie heeft de Holterweg gedeeltelijk afgezet om het publiek op veilig afstand te houden.

Aalten - Woninginbraak                                    

Tussen vrijdagmiddag en -avond is er ingebroken in een woning aan de Vondelstraat in Aalten. Er is onder andere een laptop weggenomen.


Men is binnengekomen door een deur open te breken. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Vorden - Drie afvalcontainers in brand                    

In de nacht van vrijdag op zaterdag 12 december is er brand ontstaan in een drietal afvalcontainers aan de Insulindelaan in Vorden. De brandweer heeft de branden geblust.


De brandweer en politie ontvingen de melding rond 03:10 uur. De containers stonden tegen een schuur aan. De containers zijn volledig afgebrand en de schuur is beschadigd. De brandweer heeft de brand geblust. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting en heeft de zaak in onderzoek.

Didam - Inbraak in school                                 

In de nacht van vrijdag op zaterdag 12 december is er ingebroken in een schoolgebouw aan de Polstraat in Didam. De exacte buit is nog onbekend.


Men is binnengekomen door een raam open te breken. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Doetinchem - Fietser gewond na val                        

Een 18-jarige fietser uit Duiven is vrijdagavond 11 december gewond geraakt nadat hij van zijn fiets was gevallen. De jongeman is onder andere met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde rond 21:10 uur. De jongeman fietste over de Keppelseweg in Doetinchem en kwam door onbekende oorzaak ten val. Hij raakte onder andere gewond aan zijn hoofd en schouder. De jongeman is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Ruurlo - Inbraak in gebouw sportvereniging                

In de nacht van donderdag op vrijdag 11 december is er ingebroken in een gebouw van een sportvereniging aan de Furstenauerstraat in Ruurlo. Er is onder andere geld weggenomen.


Men is binnengekomen door een deur open te breken. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Didam - Scooterrijdster gewond na aanrijding              

Een 16-jarige scooterrijdster uit Beek is vrijdagmorgen 11 december gewond geraakt na een frontale aanrijding met een 18-jarige scooterrijder. Een 15-jarige fietser werd hierbij geraakt en liep een pijnlijke arm op. De scooterrijdster werd met letsel aan haar gebit overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde rond 07:45 uur op het bromfietspad tussen Loerbeek en Didam op het viaduct over de Rijksweg A18. De 16-jarige scooterrijdster uit Beek reed over het bromfietspad richting Didam. De 18-jarige scooterrijder reed over hetzelfde bromfietspad in tegengestelde richting. Toen de 16-jarige scooterrijdster een 15-jarige fietser, die voor haar reed, wilde inhalen botste de twee scooters frontaal op elkaar. Hierbij werd ook de fietser geraakt. De 16-jarige scooterrijdster kwam ten val en raakte gewond. Ze werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De fietser werd ter plaatse door het ambulancepersoneel geholpen en hoefde niet naar het ziekenhuis. Uit eerste onderzoek bleek dat de 18-jarige scooterrijder mogelijk onvoldoende rechts heeft gereden. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

Ruurlo - Twee mannen aangehouden voor diefstal            

In de nacht van vrijdag op zaterdag 12 december heeft de politie een 44- en 45- jarige man uit de gemeente Rheden aangehouden voor diefstal.


De politie ontving rond 00:30 uur een melding van mogelijke diefstal op een bedrijventerrein aan de Spoorstraat in Ruurlo. Een getuige zag een tweetal mannen in een personenbusje wegrijden. Ter plaatse bleek er koper te zijn weggenomen vanaf het bedrijfsterrein. Korte tijd later zagen surveillerende agenten het personenbusje aan de Doetinchemseweg in Varsseveld rijden waarop de inzittenden werden aangehouden. De mannen uit de gemeente Rheden werden overgebracht naar het politiebureau en zijn voor nader verhoor ingesloten.

Aalten - Portemonnee gestolen tijdens boodschappen doen   

Op vrijdagmiddag 11 december is de portemonnee van een 63-jarige vrouw Aalten gestolen tijdens het boodschappen doen. De politie adviseert mensen om de portemonnee veilig op te bergen tijdens het winkelen.


De vrouw deed haar boodschappen bij een supermarkt aan de Hovenlaan in Aalten. Ze had haar portemonnee niet voordurend in haar zicht. Men heeft kans gezien deze portemonnee weg te nemen. De politie heeft de diefstal in onderzoek.


Er komen regelmatig aangiftes binnen van diefstal tijdens het winkelen. De politie adviseert dan ook om de portemonnee veilig op te bergen.




---- --