Politie Noord- en Oost Gelderland


Apeldoorn - Schoorsteenbrand


Op vrijdagmiddag 11 december is er een brand ontstaan in de schoorsteen van een woning aan de Havikstraat in Apeldoorn. De brandweer heeft de brand geblust.


De brandweer en politie ontvingen te melding rond 14:20 uur. Het rookkanaal werd vermoedelijk te warm waardoor er een brand ontstond. De brandweer was snel ter plaatse en had de brand snel onder controle. Er raakte niemand gewond.

Apeldoorn - Twee afvalcontainers en één parasol in brand  

In de nacht van vrijdag op zaterdag 12 december is er brand ontstaan in twee afvalcontainers en één parasol. De brandweer heeft de branden geblust.


De brandweer en politie ontvingen de melding rond 04:30 uur. Er zou één afvalcontainer in brand staan aan de Asselsestraat in Apeldoorn. Ter plaatse bleek het te gaan om meerdere brandjes. Er stonden twee afvalcontainers in brand. Ook een parasol bij een cafetaria aan dezelfde straat ging in vlammen op. De brandweer heeft de branden geblust. De politie gaat uit van brandstichting en is een onderzoek gestart.

Beekbergen - Inbraak in elf vakantiehuisjes               

Tussen donderdagmiddag en vrijdagmorgen 11 december is er in een elftal vakantiehuisjes op een park aan de Hoge Bergweg in Beekbergen ingebroken. Er zijn onder andere televisies weggenomen.


Bij alle huisjes is men binnengekomen door een ruit te forceren. De politie heeft de inbraken in onderzoek.

Apeldoorn - Woninginbraak                                 

In de nacht van donderdag op vrijdag 11 december is er ingebroken in een woning aan de Heemskerkstraat in Apeldoorn. Er is onder andere een geluidsapparatuur buitgemaakt.


Men is binnengekomen door een deur open te breken. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Apeldoorn - Snorfietser gewond na aanrijding              

Een 18-jarige snorfietser uit Apeldoorn is vrijdagavond 11 december gewond geraakt na een aanrijding met een 28-jarige automobiliste uit Deventer. De man is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde rond 18:50 uur. De snorfietser reed over het fietspad langs de Laan van Osseveld in Apeldoorn, hij reed richting de Zutphensestraat. De automobiliste kwam vanaf de woonboulevard en wilde vanaf het Hietveld de Laan van Osseveld oprijden. Hierbij verleende ze geen voorrang aan de naderende snorfietser waardoor er een aanrijding ontstond en de snorfietser ten val kwam. Hij raakte gewond en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Apeldoorn - Rijbewijs kwijt                               

Op vrijdagavond 11 december heeft de politie een 26-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De man werd rond 23:00 uur bij een tankstation aan de Oost Veluweweg in Apeldoorn gecontroleerd. Agenten zagen dat de man niet handsfree belde toen hij tegen het verkeer in het parkeerterrein van het tankstation opreed. Tijdens de controle constateerde zij dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.2. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Apeldoorn - Man aangehouden voor beklading met graffiti   

In de nacht van vrijdag op zaterdag 12 december heeft de politie een 30-jarige Apeldoorner op heterdaad aangehouden voor graffitispuiten.


Surveillerende politiebikers zagen de man rond 02:50 uur graffiti spuiten op een spanningshuisje aan het Stationsplein in Apeldoorn. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij kon na verhoor weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.




---- --