Politie Noord- en Oost Gelderland

Elburg - Bedrijfsinbraak                                  

In de nacht van vrijdag op zaterdag 12 december is er ingebroken in een dierenspeciaalzaak aan de Zuiderzeestraatweg oost in Elburg. Er werd niets weggenomen.


Men is binnengekomen door een deur te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Putten - Automobilist onder invloed                       

Op vrijdagavond 11 december heeft de politie een 48-jarige automobilist uit Putten aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De automobilist werd rond 20:10 uur tijdens een alcoholcontrole staande gehouden aan de Stationsstraat in Putten. Uit de blaastest bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.6. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Putten - Jongens geslagen, één man aangehouden            

De politie onderzoekt een incident waarbij twee jongemannen uit Putten geslagen zijn. Het incident heeft zich vrijdagavond 11 december voorgedaan en een 24-jarige man uit Harderwijk is aangehouden voor mishandeling.


De politie ontving rond 20:50 uur een melding van de mishandeling aan de Voorthuizerstraat in Putten. De jongens van 15- en 17 jaar zouden geslagen zijn door de 25-jarige man uit Harderwijk. De 25-jarige man zou na het incident in een personenauto zijn weggereden. De politie kwam ter plaatse een heeft een onderzoek ingesteld. Een omstander had het kenteken van de auto genoteerd. De man uit Harderwijk werd korte tijd later aan de Hoofdweg in Harderwijk aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en is voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de exacte aanleiding in onderzoek.

Oldebroek - Inbraak in meubelzaak                         

In de nacht van donderdag op vrijdag 11 december is er ingebroken in een meubelzaak aan de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek. Er is onder andere geld weggenomen.


Men is binnengekomen door een ruit te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Vaassen - Automobilist onder invloed                      

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 december een 30-jarige automobilist uit Vaassen aangehouden voor rijden onder invloed.


De man werd rond 01:30 uur staande gehouden aan de Dorpsstraat in Vaassen. Hij viel op doordat hij een gestolenverklaring negeerde. Uit een blaastest op straat bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.6. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Epe - Automobilist aangehouden na aanrijding              

In de nacht van vrijdag op zaterdag 12 december heeft de politie een 24-jarige man uit de gemeente Olst-Wijhe aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De automobilist was betrokken bij een aanrijding met een politievoertuig.


Het ongeval gebeurde rond 03:20 uur. De politieauto reed over de Hoofdstraat in Epe en kwam vanuit de richting van het centrum. De 24-jarige automobilist reed over de Prinses Julianalaan. Op het kruispunt Hoofdstraat/Prinses Julianalaan botsten de twee auto's tegen elkaar. Er raakte niemand gewond. Een tweede politie-eenheid kwam ter plaatse om de aanrijding te behandelen. Uit een blaastest bleek de 24-jarige automobilist onder invloed te zijn. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.



---- --