Driestar College in Gouda winnaar Balans Award 2009

12/12/2009 12:00

Balans

Op zaterdag 12 december reikte juryvoorzitter Pia Dijkstra de Balans Award 2009 uit aan scholengemeenschap Het Driestar College in Gouda. De school kreeg de onderscheiding voor de uitstekende begeleiding van Erik, leerling met het syndroom Van Asperger, en het goede contact met de ouders van Erik.

Het Driestar college zorgt niet alleen voor alle faciliteiten die Erik nodig heeft, zoals een coach, ambulant begeleider en gesprekken. Ook heeft de school een speciale zorgklas opgezet voor zorgleerlingen. Ouders en school hebben regelmatig contact, dat naar ieders tevredenheid verloopt. 'Een superschool!', aldus de moeder van Erik.

De juryvoorzitter sprak van een heel mooi voorbeeld van passend onderwijs door een reguliere school. "Bewonderenswaardig hoe een reguliere school passend onderwijs realiseert met behulp van een team van leerkrachten en hulpverleners, een brede aanpak, vele faciliteiten zoals een speciale zorgklas én in goed overleg met ouders!"

Tijdens de feestelijke uitreiking van de Balans Award, op 12 december in Christelijke Hogeschool Windesheim, werden ook de drie andere finalisten - Saskia Kramer, moeder van een leerling van Basisschool Het Kompas in Dronten, OBS De Driesprong in Ruurlo met ambulant begeleider Ineke Berghuis, en het Herle College, locatie Thermen in Heerlen - geroemd voor de goede samenwerking tussen scholen en ouders.

Landelijke oudervereniging Balans heeft de Balans Award in 2005 ingesteld als prijs voor het voorbeeld van goede samenwerking tussen ouders en onderwijs. Voorafgaande aan de uitreiking legde Balans samen met deskundigen en deelnemers de bouwstenen voor een protocol voor samenwerking tussen scholen en ouders van zorgleerlingen. Met dit protocol kan meer richting en inhoud worden gegeven aan passend onderwijs, overeenkomstig de wens van staatssecretaris Sharon Dijksma.





http://www.balansdigitaal.nl