Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 12-12-2009

Dode bij brand in caravan

VRIES In de nacht van vrijdag op zaterdag brandde op een camping aan de Esakkers in Vries een caravan uit. De brand werd tegen 03.30 uur ontdekt. Nadat de brandweer de brand had geblust werd in de caravan het verbrandde stoffelijk overschot van een persoon aangetroffen. De politie gaat er vooralsnog van uit dat het hier om de bewoner van de caravan gaat. De juiste identiteit van het slachtoffer moet nog worden vastgesteld. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de oorzaak van de brand. (2009060990)

Te veel gedronken

EMMEN Op de Hoenderkamp in Emmen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27 jarige man uit die plaats aan. Hij reed in een auto terwijl hij niet in het bezit is van een rijbewijs en bovendien had hij gedronken (610 ugl). Na het afnemen van de ademanalyse en het afleggen van een verklaring is de man met een rijverbod van acht uur weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (2009060957)

Verkeerscontroles

VRIES Op de Asserstraat in Vries controleerde de politie vrijdagmorgen of de fietsende jeugd richting Assen de verlichting goed voor elkaar had. Zes overtreders kregen een boete.

MEPPEL Tijdens een gecombineerde verkeerscontrole door politiemensen van de regios Drenthe en IJsselland, de Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst zijn vrijdagmiddag en avond 1250 blaastests afgenomen, zijn zes bestuurders bekeurd en is een aanmerkelijk bedrag aan openstaande belastingen geïnd. De controles werden uitgevoerd op de Steenwijkerstraatweg, de Werkhorst, Blankenstein de N371 en de Hoogeveenseweg. Onder de gecontroleerde bestuurders was één die gedronken had. Hij bleef echter met 115 ugl onder het toegestane promillage. Bekeurd werd er voor het negeren van een rood verkeerslicht, niet dragen van de autogordel en het niet voeren van verlichting. De belastingdienst inde ter plaatse bij drie personen in totaal 1805,- aan heffingen en legde op drie voertuigen beslag omdat de eigenaars in totaal nog voor een bedrag van 17.878,- aan heffingen moeten betalen.

NIEUW BUINEN Tijdens een lasercontrole op de N379 onder Nieuw Buinen passeerde vrijdag een Duitse automobilist de laserstraal met een snelheid van 139 km per uur terwijl hier maximaal 80 km per uur gereden mag worden. Justitie beloonde deze man direct met een geldboete van 670,-. Die betaalde hij ter plaatse waarna hij verder mocht reizen.

Vuurwerkpistolen en vuurwerk in beslag genomen

HOOGEVEEN Vrijdag nam de politie in een woning aan de Albert Rozemanstraat in Hoogeveen drie vuurwerkpistolen met munitie in beslag. Tegen de 21 jarige bewoner en eigenaar van de wapens wordt proces-verbaal opgemaakt. Een vervolgbezoek bij een 62 jarige buurtbewoner leverde nog eens 85 vlinderbommen (illegaal vuurwerk) op. Ook dit vuurwerk werd in beslag genomen en tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009060844)

Getuigen gevraagd

EMMEN De politie in Emmen wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van de diefstal van een grote hoeveelheid kerstverlichting of die iets afweten van deze diefstal en kunnen helpen de dader(s) op te sporen. De (unieke en voor het merendeel zelfgemaakte) kerstverlichting is eigendom van een bedrijf uit Noordbroek. De eigenaresse van dit bedrijf deed aangifte. De spullen lagen in een tent die staat in een stukje weiland tussen de Rondweg en de Schansstraat in Emmen. Bij duisternis brandt in deze tent verlichting en vanuit de flats aan de Rondweg heeft men een mooi uitzicht daarop. Mogelijk hebben bewoners van deze flats iets gezien. Tussen donderdagmiddag 17.30 uur en vrijdagmorgen 07.00 uur hebben onbekenden alle verlichting uit de tent gestolen. Gelet op de hoeveelheid moet men gebruik hebben gemaakt van een voertuig. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844 of als men anoniem wil blijven met 0800-7000. (2009060871)

Verkeersongevallen

ASSEN Op Witterhaar bij Assen botste vrijdagmorgen een 26 jarige inwoner van Appelscha met zijn auto tegen een boom. De man ging in een bocht naar rechts rechtdoor en belandde tegen de links van de weg staande boom. Mede omdat hij geen autogordel droeg raakte hij o.a. aan zijn hoofd vrij ernstig gewond. Een voorbijganger bracht hem naar het ziekenhuis in Assen waar hij is opgenomen. De man had niet gedronken. (2009060748)

EMMEN Op de Rondweg in Emmen kwamen vrijdagmorgen een auto en een bromfietser met elkaar in botsing. Daarbij raakte de 16 jarige bromfietsbestuurder uit Klazienaveen licht gewond. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De aanrijding ontstond doordat een 53 jarige automobilist uit Tiendeveen geen voorrang verleende aan de op het fietspad rijdende bromfietser. (2009060766)

BOVENSMILDE Een 16 jarige meisje uit Bovensmilde raakte vrijdagavond licht gewond bij een verkeersongeval op de Grietmanswijk in Bovensmilde. Ze zat achter op een bromfiets die werd bestuurd door een 16 jarige plaatsgenoot. Op de kruising bij de Grietmansbrug reed een 23 jarige automobilist uit Zuidlaren het fietspad op en raakte daarbij de bromfiets. Deze ging onderuit waarbij de passagiere gewond raakte. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (2009060923)

Bekeurd voor openbare dronkenschap

HOOGEVEEN De politie bekeurde vrijdagmorgen een 26 jarige inwoner van die plaats die zwaar beschonken werd aangetroffen in een steegje aan de Julianastraat in Hoogeveen. Buurtbewoners belden de politie omdat ze dachten dat de man bewusteloos was. Bij de komst van de politie kwam hij weer wat bij zijn positieven en kon zijn bekeuring in ontvangst nemen. Agenten zetten hem toen weer op het goede spoor richting zijn woning. (2009060773)

Oude tractor gestolen

HOOGEVEEN Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een 30 jaar oude Ford tractor gestolen. De tractor, eigendom van een 34 jarige bewoner van de Wethouder Robaardstraat in Hoogeveen, stond geparkeerd voor de woning. De man deed aangifte. (2009060779)

Koplamp vernield

ASSEN Een 32 jarige bewoonster van de Groningerstraat in Assen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden. De vrouw sloeg zonder enige aanleiding met een bijl een koplamp kapot van een taxi die bij haar in de straat op de stoep stond. De taxi was daar i.v.m. een rit. De vrouw had gedronken. Zij is voor nader onderzoek ingesloten. (2009060955)

Aangehouden na beledigen agent

EMMEN Een 23 jarige man uit Emmen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden door de politie nadat hij een vrouwelijke agent meermalen uitschold voor kankerhoer. De man was betrokken bij een onenigheid aan de Kapelstraat in Emmen. Toen de politie daar kwam en trachtte te bemiddelen schold de man de agente uit. De agente deed aangifte. De man is voor nader onderzoek ingesloten. (2009060970)

Vervelende passagier

HOOGEVEEN De politie hield vrijdagavond op het station in Hoogeveen een 59 jarige man uit Nooitgedacht aan. De reisde per trein en nadat hij zoals hij later verklaarde door vertragingen en het vaak moeten overstappen helemaal gestrest was geraakt, wilde hij zijn kaartje niet tonen aan de conducteur. Dit escaleerde waarbij de conducteur door de man werd bedreigd en de man uit woede met een hand tegen een wand sloeg waardoor hij ook nog eens licht gewond raakte. Op het politiebureau werd van hem een verklaring opgenomen waarna hij met een proces-verbaal voor bedreiging weer in vrijheid is gesteld. De conducteur deed aangifte. (2009060912)

Rijbewijs ingevorderd

ZUIDWOLDE De politie vorderde vrijdagmiddag het rijbewijs in van een 45 jarige inwoner van Kerkenveld. De man reed in zijn auto over de Leeuwenveenseweg (80 km) en toen hij een laserstraat van de politie passeerde werd een snelheid van 149 km per uur geregistreerd.

Aangehouden

ASSEN - Op de Brinkstraat in Assen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 35 jarige man uit die plaats aan. De man wordt verdacht van diefstal van een mobiele telefoon en een bos sleutels. Dit gebeurde in een horecagelegenheid in het centrum van Assen. De 27 jarige eigenaresse van de gestolen spullen vond deze even later zelf terug bij de haar onbekende verdachte. Toen ze haar spullen meenam en wegliep pakte de man haar vast. Een portier van een horecagelegenheid zag dit en kwam tussenbeide. De verdachte verklaarde daarbij te zijn geslagen. Hij deed aangifte tegen de portier die binnenkort gehoord zal worden. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. (2009060975)