Politie Gelderland-Zuid
Gewapende overval

Culemborg, 12-12-2009 o De politie onderzoekt een gewapende overval op een winkelbedrijf aan de Schoolhof West in Culemborg. De overval vond vrijdagavond rond zes uur plaats in het centrum van Culemborg. De dader ging er met de buit vandoor op een fiets.

De eigenaar van de winkel, een 48-jarige man uit Culemborg, stond iets voor zes uur vrijdagavond in zijn winkel toen hij door de overvaller werd benaderd met een wapen. Onder bedreiging werd de eigenaar gedwongen om de inhoud van de kassalade te geven. De overvaller ging er vervolgens op een fiets met de kassa-inhoud vandoor. De eigenaar belde zodra de overvaller wegging de politie. Twee eenheden gingen direct naar de Schoolhof West.

Sporen
De overvaller werd door de agenten niet meer in de buurt aangetroffen. Agenten namen de aangifte van de eigenaar op en konden een signalement doorgeven aan de meldkamer. Andere eenheden in Culemborg keken ondertussen ook uit naar de overvaller. Daarnaast stuurde de politie een SMS-Alert naar inwoners van Culemborg om mee uit te kijken en tips door te geven. De winkel werd ondertussen afgezet met politielint voor sporenonderzoek. Forensisch onderzoekers kwamen naar de locatie voor sporenonderzoek en om de sporen veilig te stellen.

Tips
De politie is een onderzoek gestart en op zoek naar deze overvaller. Het gaat hierbij om een man met een buitenlands accent. Hij droeg een donkere bivakmuts, een grijs vest en daaronder een donkere joggingbroek. De politie hield vrijdagavond nog een buurtonderzoek en na het verzenden van de SMS-Alert kwamen er enkele tips binnen. De politie hoopt dat mensen die meer informatie hebben die het onderzoek kunnen bijdragen, contact met de politie opnemen via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kunnen tips ook worden doorgegeven via het telefoonnummer 0800-7000.
(13)

Laatst gewijzigd 12-12-2009 14:40 | © Regio Gelderland-Zuid |