Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 11 december

Alkmaar, 11-12-2009 o 13.00 uur

Zesentachtig pillen

Alkmaar, donderdag 10 december

Op donderdagavond omstreeks 22.40 uur werd op de Achterdam in Alkmaar een 30-jarige man uit Zaandijk aangehouden wegens het bezit van harddrugs. De man werd tijdens een preventief fouilleeractie gecontroleerd. Hij bleek een zakje met 86 pillen MDMA bij zich te hebben. De man is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De pillen zijn in beslag genomen.

Oude hennepplantage

Almaar, vrijdag 11 december

Op vrijdagmorgen omstreeks 02.50 uur trof de politie op de Diamantweg in Alkmaar een oude caravan aan met een lengte van ongeveer 8 meter. Onderzoek wees uit dat in de caravan een hennepkwekerij had gezeten. Van de kwekerij hingen alleen nog de zestien assimilatielampen in de caravan. De lampen zijn door de politie in beslag genomen. Een onderzoek wordt ingesteld naar de eigenaar van de caravan, waarvan het kenteken en het chassisnummer waren verwijderd.

Op de Diamantweg werd enige tijd geleden al een oude vrachtwagen aangetroffen waarin hennepafval was opgeslagen.

Aanrijding met letsel

Hoorn, donderdag 10 december

Op donderdagavond omstreeks 20.00 uur raakte een 16-jarige jongen uit Purmerend gewond bij een aanrijding op de kruising BerkhouterwegDampte in Hoorn. Een 59-jarige man uit Edam reed in een personenauto over de Dampte en sloeg op de kruising links af. Hij had niet gezien dat het slachtoffer op een bromfiets van rechts aan kwam rijden. Er ontstond een aanrijding waarbij het slachtoffer beenletsel opliep. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Waterlandziekenhuis in Purmerend.

Dronken op de brommer

Grootebroek, vrijdag 11 december

Op vrijdagmorgen omstreeks 01.35 uur controleerde de politie op de Inlaat in Grootebroek een 22-jarige man uit Grootebroek op een bromfiets. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 575 ug/l. Dat is zes maal het toegestane maximum van 90 ug/l voor een beginnend bestuurder. De man bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurders va fietsen en bromfietsen gaan er vaak vanuit dat de alcoholwetgeving niet voor hen geldt. Niets in minder waar. Tijdens controles worden regelmatig (brom)fietsers gecontroleerd en indien nodig ook bekeurd.

Parkeerschade door alcoholgebruik

Heerhugowaard, donderdag 10 december

Op donderdagmiddag omstreeks 17.00 uur reed een 33-jarige vrouw uit Heerhugowaard in een invalidenvoertuig op een parkeerterrein aan de Gouwe in haar woonplaats tegen twee geparkeerd staande autos. De vrouw bleef echter niet ter plaatse om de schade te regelen, maar reed weg zonder dat haar identiteit bekend was. De gewaarschuwde politie trof de vrouw even verderop. Zij bleek alcohol te hebben gebruikt. Zij blies maar liefst 715 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurster gaat, mocht zij niet meer dan 90 ug/l alcohol in haar adem hebben. Zij blies ruim 7 maal het voor haar toegestane wettelijke maximum. De vrouw kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren.