Politie Flevoland

Man berooft garagehouder van geld

Almere, 12-12-2009 o Een nog voortvluchtige onbekende man heeft zaterdagochtend rond 10.30 uur een garagehouder aan de Markerkant mishandeld en vervolgens beroofd.
De dader ging er met een onbekend geldbedrag op een fiets van een krantenbezorger vandoor.

Rond 10.30 uur drong de berover een garagebedrijf gelegen aan de Markerkant binnen.

Hij bedreigde de aldaar aanwezige eigenaar en dwong hem geld af te geven en sloeg hem vervolgens met een voorwerp hard op het hoofd.

Met medeneming van de buit verliet de man het pand. Op dat moment kwam een vrouw aanfietsen die de kranten bezorgde. Deze vrouw werd met gebruikmaking van geweld door de overvaller gedwongen haar fiets af te staan. De dader reed op haar opvallende transportfiets in de richting van de A. Vondelingstraat en de Spoordreef.

De wijde omgeving werd afgezet en de fiets werd even later aangetroffen in een steeg nabij de A. Vondelingsstraat. De Forensische Opsporing heeft beide plaatsen delict onderzocht op technische sporen. Het overvallenteam van district Zuid heeft deze zaak in onderzoek.

Na de overval heeft de politie een SMS-Alert uitgezonden waarin het signalement van de dader en de opvallende kenmerken van de fiets zijn opgenomen.

Uw tip!

Het gaat hierbij om een negroïde man van ongeveer 25 jaar. Hij droeg tijdens de overval een zwarte pet en een zwarte jas. De fiets die hij met geweld van een krantenbezorger afhandig heeft gemaakt was grijs/oranje van kleur en voorzien van witte krantentassen waarop de woorden Alfa.

Deze fiets is later teruggevonden in de omgeving van de A. Vondelingstraat.

Wellicht hebben getuigen deze man zien fietsen op de beschreven fiets tussen 10.30 uur en 11.00 uur in de omgeving van de Markerkant of de A. Vondelingstraat.

Hebt u informatie over dit ernstige misdrijf belt u dan met het overvallenteam van district Zuid op 0900-8844

Kent u de dader maar kent de dader u ook? Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000