Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 12-12-2009

Bromfietser onder invloed aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Surveillerende agenten hielden zaterdag even na 03.00 uur een 16-jarige bestuurder van een bromfiets staande omdat hij geen helm droeg. Toen de politie de inwoner van Heerle vertelde dat hij een bekeuring kreeg rook men een alcohollucht bij de bromfietser. De jongen werd een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij gedronken had en de jongen moest mee naar het politiebureau voor een
ademanalyse. Hieruit bleek een uitslag van 410 ug/l. Het
bromfietscertificaat van de verdachte is ingevorderd. Na verhoor is de bromfietser in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist onder invloed aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie hield even na middernacht een 44-jarige man uit Bergen op Zoom staande op de Rooseveltlaan. De man, die als bestuurder in een auto zat, bleek te hebben gedronken. Hij is
aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Deze gaf een uitslag van 625 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur. Na verhoor is de verdachte op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Scooterrijder aangehouden

ROOSENDAAL: De politie zag vrijdag tegen 18.00 uur een scooterrijder oversteken van de Strausslaan richting de Philipslaan. De bestuurder van de scooter reed hierbij op het achterwiel van het voertuig en werd staande gehouden. Ook bleken er valse kentekenplaten op het voertuig te zitten. De 16-jarige bestuurder van het voertuig, een inwoner van Roosendaal, is aangehouden. De scooter is voor een controle
achtergebleven op het politiebureau. De bestuurder is na verhoor in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt overval op tankstation

ROOSENDAAL: Vrijdag kreeg de politie om 19.52 uur melding van een overval op een tankstation aan de Van Beethovenlaan. De caissière stond in de tankshop, toen er een gemaskerde man binnenkwam. De man richtte een onbekend voorwerp op de vrouw en eiste geld. Hij ging er vervolgens te voet vandoor in de richting van de Bredaseweg met medeneming van een gering geldbedrag.
De politie was binnen 5 minuten na de melding ter plaatse en startte direct een onderzoek. In de omgeving is met behulp van onder andere een diensthond gezocht. Dit heeft helaas niet geleid tot aanhouding van een verdachte.

De politie verstuurde kort na de overval een SMS-Alert met een signalement van de overvaller. Het gaat om een jonge man van rond de
1.70m. De man was gekleed in een donkere jas, een spijkerbroek en een petje. Mogelijk droeg hij een panty over het gezicht.

De politie zet het onderzoek voort. Getuigen of mensen die iets verdachts hebben gezien wat mogelijk verband houdt met de overval en die zich nog niet bij de politie hebben gemeld worden verzocht zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 12-12-2009 16:03 | © Regio Midden en West Brabant |