Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 12-12-2009

Twee aanhoudingen tijdens stapavond

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie twee personen aan in het centrum. Rond 03.30 uur is een 18-jarige man uit Breda aangehouden omdat hij betrokken was bij een vechtpartij. Door de politie werd gezien dat hij een andere man in het gezicht sloeg. Deze man wilde geen aangifte doen en de 18-jarige man is aangehouden voor verstoring van de openbare orde. De man is na verhoor met een
bekeuring in vrijheid gesteld.
Een 32-jarige man uit Breda werd aangehouden voor diefstal van een jas in een horecagelegenheid aan de Grote Markt. Een getuige zag de man de zaak verlaten met de jas van een bekende en waarschuwde de portier. Namens de benadeelde is aangifte opgenomen. De verdachte kon zich niet legitimeren. Hij is ingesloten op het politiebureau.
Gedurende de nacht zijn er meerdere bekeuringen uitgeschreven, waarvan:

1 voor wilplassen

4 voor verkeerd parkeren

1 voor het rijden op een bromfiets zonder verlichting

1 voor het negeren van een geslotenverklaring

2 voor het gebruik van harddrugs

Kabeldief gesnapt na eenzijdig ongeval

ETTEN-LEUR: De politie kreeg zaterdag om 05.25 uur melding van een verkeersongeval op de kruising tussen de Rijsbergseweg en de
Sprundelsebaan. Een automobilist bleek op de rotonde, rijdende in de richting van Etten-Leur, rechtdoor te zijn gereden. De bestuurder was met zijn voertuig in een slip geraakt en was tegen een verkeersbord aan gebotst. Vervolgens was het voertuig doorgeschoven, waardoor flinke schade aan de auto was ontstaan.
Het ongeval werd gezien door inzittenden van een ambulance, die zojuist voorbij reden en het ongeval meldde.
Bij aankomst van de politie bleek dat de bestuurder van de auto zich niet kon legitimeren. De auto werd doorzocht op zoek naar bevestiging van de identiteit van de 38-jarige man uit Etten-Leur. In de auto werden inbrekerswerktuig en een hoeveelheid kabels gevonden.
Deze bleken afkomstig te zijn van tijdelijke verkeersverlichting die was geïnstalleerd bij wegwerkzaamheden op de N637 tussen Rijsbergen en Etten-Leur. De politie zal aangifte opnemen van de gedupeerde. De politie hield de 38-jarige man aan. De auto is weggetakeld en in beslag genomen.

Man aangehouden voor verboden wapenbezit

BREDA: De politie hield vrijdag om 23.15 uur een 40-jarige man uit Voorhout aan voor verboden wapenbezit. De man was eerder op het station. Door getuigen werd gezien dat hij een knuppel bij zich had. De man verklaarde tegen meerdere mensen op het station dat hij van plan was de knuppel te gebruiken, omdat hij nog een appeltje te schillen had met een treinpassagier die kort daarop aan zou komen op het station. Beveiliging van het station stuurde de man weg en alarmeerde de politie. Deze hield de man aan op het Stationsplein, nadat hij de knuppel naast gestalde fietsen had weggelegd. De politie nam de knuppel in beslag.
Tijdens verhoor gaf de man toe dat de knuppel zijn eigendom was. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt twee verdachten van straatroof aan dankzij getuige

BREDA: Surveillerende agenten werden vrijdagavond aangesproken op de Markendaalseweg door een 29-jarige Bredase, die zojuist van haar tas was beroofd. De vrouw liep tegen 22.00 uur in de richting van de Haagdijk, toen ze merkte dat er twee jongens achter haar liepen. De vrouw kreeg een ongemakkelijk gevoel en stak over. De jongens volgden haar en eisten vervolgens haar tas. Ze trokken aan de tas, die kapot ging, en liepen weg in de richting van de Gravenstraat. De Bredase volgde hen en de twee gooiden de tas weg zonder er iets uit te hebben weggenomen.
Er meldden zich nog twee getuigen van de beroving. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen en van de getuigen een verklaring.
Korte tijd later meldde de getuige zich telefonisch bij de politie. Hij zag de daders staan ter hoogte van de Nieuwe Huizen en volgde hen. Door zijn positie telkens aan de politie door te geven konden twee verdachten aangehouden worden in de Ruwaardstraat. De jongens van 15 en 17 jaar zijn op het politiebureau in verzekering gesteld.

Beschonken bestuurder rijdt tegen lantaarnpaal

BREDA: Rond 20.00 uur kreeg de politie vrijdag melding van een verkeersongeval in de Lunetstraat. Een 38-jarige Bredanaar reed over de Tramsingel, toen hij op de kruising met de Lunetstraat teveel gas gaf en tegen een lantaarnpaal reed. Zowel de lantaarnpaal als de auto raakten hierbij beschadigd. Bij aankomst van de politie bleek de bestuurder onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit kwam een uitslag van 530 ug/l. De verdachte kreeg een rijverbod van 5 uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurder aangehouden na roekeloos rijden

ETTEN-LEUR: De politie hield vrijdagavond een 21-jarige inwoner van Sint Willebrord aan voor roekeloos rijden. De surveillerende agenten zagen de man in zijn auto rijden over de Vosdonkseweg. De bestuurder stak de rotonde nagenoeg recht over en reed te hard. Vervolgens hield de man geen afstand ten opzichte van voorgaand verkeer en reed hierna met hoge snelheid in de richting van de Bisschopsmolenstraat.
Ondertussen had de politie de bestuurder al een stopteken gegeven en probeerden zijn aandacht te trekken met zwaailichten. De man was niet van plan te stoppen en de politie volgde de auto met zwaailichten en sirenes. Op de Oranjelaan kon de bestuurder door overig verkeer niet verder rijden. De politie reed het voertuig klem. De bestuurder is aangehouden voor roekeloos rijden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. In de auto lag een 20-jarige vrouw uit Halsteren in de bijrijdersstoel. De vrouw was nagenoeg bewusteloos. De vrouw is per ambulance naar het Amphia Molengracht gebracht. In de auto werd een flesje GHB gevonden. De vrouw was vermoedelijk onder invloed van deze drug.

Politie houdt jongen op gestolen fiets aan

BREDA: De politie hield aan het begin van de vrijdagavond een
16-jarige Bredanaar aan. Surveillerende bikers zagen dat de fietser geen verlichting voerde en er geen slot op de fiets zat. Bij controle bleek het voertuig te zijn gestolen. De jongen is aangehouden. De jongen verklaarde de fiets te hebben gekocht. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Veelpleger aangehouden na winkeldiefstal

BREDA: Personeel van een winkel aan de Haagdijk betrapte vrijdagmiddag een 25-jarige man uit Breda op winkeldiefstal. De man wilde een fles drank meenemen zonder hiervoor te betalen. Bij zijn aanhouding gedroeg de man zich verbaal agressief in de richting van het winkelpersoneel. De politie nam de verdachte over en stelde hem in verzekering, aangezien hij aangemerkt is als veelpleger.

Twee gewonden bij eenzijdig verkeersongeval

BREDA: Zaterdag gebeurde er even na 03.00 uur een eenzijdig ongeval op de Leursebaan. Een getuige hoorde een klap en zag dat er een auto tegen een boom was gereden. De inzittenden, een 20-jarige vrouw uit Sint Willebrord en een 18-jarige bijrijdster uit Hoeven, zijn per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Alvorens transport werden beide vrouwen door ambulancepersoneel gestabiliseerd om verder letsel te voorkomen. De beide vrouwen zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Amphia Molengracht.
In het ziekenhuis is van de bestuurster een bloedproef afgenomen om te kunnen vaststellen of ze onder invloed van alcohol verkeerde.
Verkeersongevalanalisten van de technische recherche hebben een sporenonderzoek gedaan om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. Tijdens de werkzaamheden van het ambulancepersoneel, de brandweer, de verkeersongevalanalisten en het takelbedrijf is de weg door de politie afgezet.

40 voertuigen gecontroleerd bij bromfietscontrole

BREDA: De politie hield vrijdag tussen 11.00 uur en 17.00 uur een bromfietscontrole op de Nieuwe Prinsenkade. Hierbij zijn 40
bromfietsen gecontroleerd. Hierbij is een aantal bekeuringen
uitgeschreven:

- 11 x overschrijden van de maximale constructiesnelheid

- 3 x kinbandje niet goed bevestigd

- 7 x niet handsfree bellen in een auto

- 1 x geen helm dragen

- 2 x geen gordel dragen in een auto

- 4 x rijden op een brom/snorfiets zonder geldig rijbewijs
- 1 x getinte ruiten van een auto

De hoogst gemeten overschrijding van de maximale constructiesnelheid bedroeg 81 km/u. Van dit voertuig is het kentekenbewijs deel 1A ingenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 12-12-2009 16:10 | © Regio Midden en West Brabant |