Ingezonden persbericht



Brief van curatoren aan 600 DSB-slachtoffers

De curatoren van DSB hebben op 10 december 2009 bekendgemaakt dat zij een brief gaan schrijven aan 600 klanten van DSB die een klacht hebben ingediend en tegelijkertijd hebben aangegeven dat zij niet in staat zijn rente en aflossing te betalen. In totaal hebben 2.100 mensen een klacht ingediend, dus 1.500 klagers ontvangen nu geen brief, maar wellicht later. De curatoren hebben de inhoud van de brief niet bekendgemaakt.

Wanneer u een voorstel krijgt om de betaling van rente of aflossing over een langere periode te verspreiden, kan dat zowel voor u als voor de curatoren gunstig zijn. Voor u is het gunstig omdat u dan lagere maandlasten heeft en voor de curatoren is het gunstig omdat zij de vorderingen van DSB Bank dan voor hogere bedragen kunnen verkopen.

Het is niet bekend of de curatoren ook proberen nog een extra voordeel voor DSB Bank binnen te halen door te eisen dat u uw schadeclaims op de DSB Bank kwijtscheldt. Wanneer curatoren met zo'n voorstel komen adviseert Hypotheekleed in beginsel om het niet te aanvaarden, maar om uw schadeclaims met uw schuld aan DSB te verrekenen en op die manier uw maandlasten te verlagen. De schadeclaim van de gemiddelde DSB klant is ongeveer even groot als het totaal van de door hem/haar betaalde koopsommen.

Als de curatoren bij een voorstel aan u om langzamer te betalen, ook eisen dat u uw schadeclaim kwijtscheldt, kunt u dat gecombineerde voorstel ter advisering aan Hypotheekleed voorleggen.

Bestuur Stichting Hypotheekleed