Wecycle-Sinterklaasactie in Amsterdam met vele winnaars een succes

12/12/2009 18:51

Stichting NVMP

Meer dan 600 Amsterdammers leverden vorige week zondag met hun kinderen een verVanglijstje plus gebruikt elektrisch apparaat in bij één van de Afvalpunten in de stad. Ze deden dit in het kader van de Sinterklaasactie van Wecycle. Vandaag ontvingen de winnaars op Afvalpunt Papaverweg hun prijzen: zes Wii-spelcomputers als hoofdprijzen en zestig voetballen en basketballen als troostprijzen.

Het doel van de actie was kinderen en hun ouders ervan bewust te maken dat gebruikte elektrische apparaten niet thuishoren in de vuilnisbak maar 'groen' moeten worden afgedankt. Dit kan door deze in te leveren in de winkel bij aanschaf van een vergelijkbaar product of ze af te geven bij één van de Afvalpunten in Amsterdam. Ruim 600 Amsterdammers trotseerden het noodweer dat de stad 6 december teisterde om mee te doen met deze actie.

VerVanglijstje

Op verlanglijstjes voor Sinterklaas staan vaak elektrische apparaten. Dit betekent vaak dat er ook oude apparaten in huis zijn, die worden vervangen. Op het zogenoemde verVanglijstje konden deze worden aangegeven. Met het inleveren van het verVanglijstje plus een oud apparaat, maakten Amsterdammers kans op een prijs. De lijstjes zijn uitgedeeld tijdens de intocht van Sinterklaas en tevens huis-aan-huis verspreid in heel Amsterdam.

Winnaars

De Wecycle-Sinterklaasactie heeft de volgende winnaars:

Hoofdprijzen

Per Afvalpunt is een Wii-spelcomputer verloot. Deze gaan naar:


1. Ismaïl al Kmammahi


2. Kaylee Koot


3. Noëlle Menzo


4. L. Verhoek


5. J. Werkhoven


6. Milan Zweepe

Troostprijzen

Per Afvalpunt zijn er tien voet- en basketballen verloot. Alle prijswinnaars zijn na te lezen op www.wecycle.nl/sint. Wecycle stuurt ook nog een aantal fraaie Wecycle-shirts naar kinderen die buiten de prijzen zijn gevallen.

Over Wecycle

Onder de vlag van 'Wecycle' organiseert de NVMP activiteiten en campagnes om meer elektrische apparaten en spaarlampen in te zamelen. Wecycle is een initiatief van producenten en importeurs, die hiervoor de krachten bundelen met detaillisten, gemeenten en consumenten. Meer informatie: www.wecycle.nl.

Over de NVMP

De NVMP (Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten) organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen in opdracht van de producenten en importeurs. Zij geven hiermee invulling aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en voldoen aan hun wettelijke verplichtingen. De NVMP heeft een landelijk dekkend systeem om efficiënt en milieuvriendelijk in te zamelen en te recyclen. Meer informatie: www.nvmp.nl.





http://www.wecycle.nl/sint