Zoutsloter Kerstmarkt in Harlingen


HARLINGEN, 20090921 -- Eén van de oudste van de 11- steden en meest karakteristieke steden van Nederland is de Friese havenstad Harlingen. Extra reden voor een bezoek aan Harlingen is de sfeervolle Zoutsloter Kerstmarkt op 12 december '09. Deze dag zal het weer bruisen langs het idyllische Harlinger grachtje, de Zoutsloot, met zijn prachtig gerestaureerde huizen.

Wie een keer vertoefd heeft in de stad aan het Wad, zal die niet snel vergeten. De zilte zeelucht, meeuwen die over de dijk scheren, de vuurtoren die dienst doet als hotel, de knusse binnenstad met zijn ca. 900 monumentale woon- en pakhuizen waarvan de meeste prachtig gerestaureerd zijn, museum het Hannemahuis, de Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek, grote variëteit aan galerieën en ateliers, het magnifieke uitzicht over het Wad, de grachten, de ongedwongen 'recht-voor-zijn-raap-mentaliteit' van de Harlingers en de gezellige winkelstraten in het centrum, spreken veel bezoekers aan.

Extra reden voor een bezoek aan Harlingen is de sfeervolle www.zoutsloterkerstmarkt.nl op 12 december '09. Deze dag zal het weer bruisen langs het idyllische Harlinger grachtje, de Zoutsloot, met zijn prachtig gerestaureerde huizen. Eerder werd deze sfeervolle unieke markt door landelijke magazines en dagbladen als 1 van de mooiste kerstmarkten van Nederland getipt! De gevels van de veelal monumentale panden worden door de bewoners prachtig versierd. Ook dit jaar streeft de organisatie van deze kerstmarkt naar een breed aanbod met hoge kwaliteit, dus nodigen we kooplieden uit die hoogwaardige en/of originele (kerst) producten aanbieden.

De ruim 200 kramen zullen langs en nabij het water staan waar de deelnemers o.a. kerstgerelateerde artikelen, kleding, delicatessen, kunst, parfums, streekproducten, nieuw- en tweedehands goed, boeken, sieraden, speelgoed, kunst, antiek, curiosa, glaswerk, keramiek en glas in loodwerk aan de man zullen brengen.





Ingezonden persbericht