Voorrondes Europees Jeugd Parlement in Wageningen


WAGENINGEN, 20091205 -- In het weekend van 12 en 13 december 2009 organiseert het Europees Jeugd Parlement twee voorrondes voor teams van middelbare scholen. Een dag lang discussiëren de scholieren over Europese onderwerpen en maken zij kennis met de werking van het Europees Parlement. Op beide dagen begint het programma in het Pantarijn aan de Hollandseweg en vindt het einddebat plaats in de raadszaal in het Wageningse gemeentehuis. Op zaterdag wordt de voorronde geopend door wethouder Kroes, op zondag door D66 fractievoorzitter Michiel Uitdehaag.

Het Europees Jeugd Parlement is een pan-Europese organisatie met afdelingen in meer dan 30 Europese landen en betrekt jaarlijks tussen de 20 en 30 duizend scholieren bij zijn programma. Vele grote en kleinere conferenties vinden jaarlijks plaats, met als hoogtepunt de 10-daagse internationale sessies, die dit jaar in Tromsö (Noorwegen), Frankfurt (Duitsland) en Lviv (Oekraïne) plaatsvinden.

Tijdens de Wageningse voorrondes zullen scholen geselecteerd worden voor de nationale conferentie in Nederland. Tijdens deze nationale conferentie worden delegaties geselecteerd om naar Tromsö en Lviv te gaan.

Het Europees Jeugd Parlement wordt draaiende gehouden door studenten die in eerdere jaren hebben deelgenomen. In 2008 is een delegatie van het Pantarijn naar de internationale sessie in Rennes (Frankrijk) geweest.

Europees Jeugd Parlement





Ingezonden persbericht