Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Salon Parkstad ­ Beeldende kunst uit Parkstad in SCHUNCK*

Van zaterdag 12 december 2009 tot zondag 17 januari 2010 organiseert SCHUNCK* voor het eerst Salon Parkstad. In de Salon die tweejaarlijks een beeld zal geven van de `state of the art' in Parkstad, draait het om de professionele kunst uit de regio.

Professionele kunstenaars die in Parkstad wonen en/of werken, of diegenen die een evidente binding met de regio hebben worden uitgenodigd werk in te zenden. Alle mogelijke disciplines (schilderkunst, fotografie, beeldhouwkunst, installaties, media, etc) zijn welkom. Een speciaal hiervoor samengestelde commissie zal het ingezonden werk beoordelen en de kunstenaars voor Salon Parkstad 2009 selecteren.

Oproep ­ zend werk in voor 11 september 2009
Salon Parkstad nodigt de kunstenaars in Parkstad uit om afbeeldingen (foto's, prints, afdrukken) van minimaal drie en maximaal acht, liefst recente, werken in te zenden. Daaruit wordt een voorselectie gemaakt, waarna een definitieve selectie volgt en een professionele tentoonstelling wordt samengesteld binnen SCHUNCK*.

Om in aanmerking te komen voor deelname moeten kunstenaar en werk aan de volgende criteria voldoen:

· Wonend en/of werkend in Parkstad of een evidente binding hebbend met de regio.
· Professioneel werkzaam als kunstenaar, wat ook kan betekenen deelnemend in het professionele kunstcircuit; met passie voor het vak.
· Het werk wordt beoordeeld op persoonlijke artistieke ontwikkeling en kwaliteit.

Deelnamevoorwaarden en inschrijving
Op www.schunck.nl zijn inschrijfformulier, informatie en deelnamevoorwaarden te downloaden.

Informatiebijeenkomst
Op maandag 31 augustus aanstaande tussen 16.00 en 17.00 uur organiseert Salon Parkstad een informatiebijeenkomst in SCHUNCK* om de plannen verder toe te lichten en vragen te beantwoorden.