Ingezonden persbericht


Organisator Eddy Mensink: 'Feest om alle bezoekers te bedanken'

MPF sluit jaarlijkse
tour af in Gelredome

Het Mega Piratenfestijn sluit de jaarlijkse tour door Nederland op zaterdag 12 december af met een speciale en extra feestelijke editie in het Gelredome in Arnhem. Speciaal, want het Mega Piratenfestijn wordt nu eens niet in een tent gehouden, speciaal want het publiek mag een aantal verrassingen verwachten en speciaal omdat naast alle bekende en vertrouwde sterren, zoals Jannes, Jan Smit, Nick & Simon en René Schuurmans voor het eerst ook Gerard Joling van de partij is. De TROS maakt opnames voor Sterren.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 17,50 euro. In tegenstelling tot bij 'normale' Mega Piratenfestijnen is ook de jeugd onder 16 jaar welkom.

"Met dit festijn willen we al onze bezoekers bedanken voor het jaar. Natuurlijk is op dit moment de tour nog in volle gang, we zijn nog lang niet klaar, maar we zijn al wel druk bezig met de organisatie van ons slotfeestje", stelt organisator Eddy Mensink. "We hebben expres voor een centrale locatie gekozen die wat meer bezoekers dan normaal kan hebben en dan kom je al snel uit bij het Gelredome. Het is bovendien een stadion dat overdekt kan worden en dat is gezien de tijd van het jaar wel net zo fijn. Je mag eigenlijk net iets meer verwachten dan bij een 'gewoon' MPF. We gaan er vanuit dat veel artiesten voor iets extra's zullen zorgen. Ik denk dat de bezoekers die avond kunnen rekenen op een heleboel verrassingen." Eén ding is zeker: Het was hoe dan ook een bijzonder jaar voor de organisatie van het MPF. Al was het alleen maar omdat de organisatie dit jaar voor het eerst een feest heeft moeten afblazen. Een dag voor het MPF in Volendam waaide daar namelijk de tent om en tijd om een nieuwe tent op te zetten was er niet meer. "Een enorme schadepost, maar goed, we zijn allang blij dat er zich geen persoonlijke ongevallen hebben voorgedaan", vertelt Mensink. "Voor de rest kende het jaar tot nu toe bijna alleen maar hoogtepunten. Al die uitverkochte tenten, al die feestende mensen, al die artiesten die genieten van het publiek. Ik blijf het een voorrecht vinden dat ik dit feest mag organiseren. Wie had dat kunnen denken toen ik het samen met een vriend zes jaar geleden voor het eerst probeerde in Lemelerveld. Toen vond ik één feest al heel wat. Dit jaar zijn het er zestien en als we nog tijdig een vervangende datum voor Volendam kunnen vinden zeventien." Elk jaar heeft weer nieuwe verrassingen in petto. Zo maar ineens kan er een nieuwe ster opstaan. "En dat is dit jaar ook weer gebeurd", vertelt Eddy trots. "We waren in Tiel en daar kreeg Frans Duijts ineens een ovatie van het publiek, niet normaal meer. We kenden hem natuurlijk wel, maar dit hadden we nooit zien aankomen. En ook laatst in Wanroij was het weer raak. Hij heeft met 'Jij denkt maar dat je alles mag van mij' absoluut de piratenhit van het jaar op zijn naam staan. En in het Gelredome is ie natuurlijk ook van de partij."

Het MPF
Het Mega Piratenfestijn is onlosmakelijk verbonden met de huidige populariteit van het Nederlandstalige lied. Niet voor niets maakt de TROS inmiddels registraties van het festival voor het TV-programma Sterren.nl. Vandaar dat het Mega Piratenfestijn ook sinds kort ook de naam TROS mag dragen. Het Mega Piratenfestijn is in Oost- en Noord-Nederland al jaren een begrip, maar de rest van Nederland volgt in hoog tempo. Het reizende muziekfestival heeft dit jaar zeventien haltes op het programma en is onder andere te gast in Lemelerveld (Ov); Nieuwleusen (Ov); Borger (Drenthe); Surhuisterveen (Friesland), maar ook in Heerhugowaard, Volendam en Lutjebroek (Noord Holland), Wanroij (Brabant) en Neer (Limburg). De opzet is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en de van RTV-Oost bekende presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Zien is geloven. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af! Maar de grootste artiest is het publiek zelf: in de polonaise, hossend of gewoon lekker met een biertje in de hand, alles kan en mag. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek.

Programma
Het programma van het slotfeest van het MPF begint om 19.00 uur. Sterren.nl verzorgt een uur durend inloopprogramma. Over de aard daarvan volgt later meer info. Het officiële programma begint om 20.00 uur. Achttien grote namen verzorgen een optreden. Het gaat om: Gerard Joling, Nick & Simon, Jan Smit, Jannes, René Schuurmans, 3 J's, Jan Keizer, Peter Beense, Wolter Kroes, Marianne Weber, Piratentoppers, Monique Smit, Frans Duijts, Thomas Berge, Koos Alberts, Helemaal Hollands, Corry Konings en Dennie Christian. Het programma duurt tot 23.00 uur.

Voorverkoop
Kaarten voor het Mega Piratenfestijn in het Gelredome in Arnhem zijn verkrijgbaar vanaf 17,50 euro en zijn uitsluitend verkrijgbaar bij alle vierhonderd Primera's van Nederland, via www.paylogic.nl of via www.megapiratenfestijn.nl.

---- --