Ingezonden persbericht


Speeldag voor de kinderen en muzikale barbecue

Wooncompagnie maakt winnaars
van de buurtactie DOE MEE! bekend

De winnaars van de actie DOE MEE! in de Rijtuigenbuurt in Purmerend-Noord zijn bekend. Via de actie van Wooncompagnie kregen alle buurtbewoners de kans een idee in te leveren dat de onderlinge betrokkenheid tussen de bewoners in de wijk vergroot. Uit de vele ingeleverde ideeën zijn twee winnende initiatieven geselecteerd: een speeldag voor de kinderen en een barbecue, mét muziek, voor alle buurtbewoners. Wooncompagnie ondersteunt deze initiatieven met menskracht én een bedrag van maximaal 2000 euro per project.

De actie DOE MEE! gaf de bewoners uit de Rijtuigenbuurt de gelegenheid met een idee te komen dat hun wijk, en alle buurtbewoners, ten goede komt. De suggesties konden worden ingevuld en toegelicht op een speciale idee-bon, die de huurders van Wooncompagnie kregen toegestuurd. Verder waren er overal in de wijk posters opgehangen om de bewoners te informeren over de DOE MEE!-actie. Bovendien konden buurtbewoners hun idee inleveren en bespreken bij een speciale Wooncompagnie-kraam die in de buurt stond. Alle bezoekers van de kraam kregen overigens, als dank voor hun inbreng, meteen een tuinplantje overhandigd, waarmee ze de buurt alvast wat konden opfleuren.

Vele ideeën kwamen bij Wooncompagnie binnen, variërend van het plaatsen van fleurige bloembakken in de wijk tot een sportdag. De twee winnaars bleken uiteindelijk de plannen voor een speeldag voor de buurtkinderen en een barbecue met muziek voor alle buurtbewoners. Er waren overigens vier buurtbewoners van de Rijtuigenbuurt die één van deze twee ideeën hadden geopperd.

Datum en locatie zijn al bekend
'De bewoners zijn erg enthousiast en hebben de eerste stap tot het organiseren van de bijeenkomsten al gezet,' vertelt woonconsulente Roos Schoppink van Wooncompagnie . 'De datum en locatie zijn zelfs al bekend. De initiatieven worden op zaterdag 12 december, van 12.00 tot 21.00 uur, gerealiseerd in de Trekschuit.'

Dat de twee plannen als winnaars uit de bus zijn gekomen, heeft vooral te maken met het feit dat beide ideeën tot doel hebben dat álle bewoners van de buurt met elkaar in gesprek komen en elkaar dus beter kunnen leren kennen.