Ingezonden persbericht


Zoutsloter Kerstmarkt wederom volgeboekt!

Op zaterdag 12 december 2009 wordt de Zoutsloot omgetoverd tot een grote kerstmarkt. Een dag waar inmiddels menigeen naar uitziet! De Zoutsloter Kerstmarkt heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een bijzonder sfeervol evenement en trekt bezoekers en standhouders uit het hele land. Dit heeft de organisatie ook dit jaar weer gemerkt. Voor de markt van 2009 hebben zich ruim 240 standhouders aangemeld en is er inmiddels een wachtlijst aangelegd.

Vele optredens en demonstraties
Op de markt worden veel streekproducten aangeboden, demonstraties gehouden en informatie verstrekt. Bezoekers kunnen onder het genot van een warm Zoutsloter drankje, stevige kop soep, Indonesische lekkernijen van Meester Cornelis, Hollandse stamppot, oliebol of een warme Brusselse wafel genieten van o.a. optredens door "De zwervende engelen", Sixtieslive, popkoor FromUs en bijvoorbeeld de percussiegroep Zeeslag uit Harlingen. Er zijn kramen met boerenkaas, kleding, jams, sieraden, mediterrane heerlijkheden, warme dranken, luxe broden, speelgoed, kaarten, vogelhuisjes, huis- en groendecoraties, feestelijke wijnen en Hongaarse bubbels etc. Bakkerij Wil Beers uit Schagen zal de geur van ter plaatse in een steenoven gebakken pizza´s over de markt verspreiden.

Ook zijn er demonstraties glaskralen blazen, mandenvlechten, bier brouwen, groen decoreren en komen 'Kwak en Zalver' twee wezens uit een lang vervlogen tijd op bezoek. Zij vertellen u een verhaal uit een wereld die wij bijna niet meer kennen. Toneelgroep `Contact` zal meerdere keren een voorstelling geven in het pakhuis. Het Harlinger Aardewerk Museum zal geopend zijn en de levende kerststal bij de Doopsgezinde gemeente zal uiteraard ook weer te bewonderen zijn.

De 6e editie van de Zoutsloter Kerstmarkt langs het idyllische grachtje de Zoutsloot in Harlingen wordt dit jaar op 12 december van 15.00 tot 21.00 uur gehouden. De toegang tot de markt en het parkeren in Harlingen is deze dag gratis.