Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam 1 december 2009

DEBUUTALBUM SOUL SEARCH BRENGT BINNENWERELD NAAR BUITEN

parTwo presenteert op 12 december 2009 haar eerste album SOUL SEARCH. De release start om 19:30 uur in Bitterzoet, Spuistraat 2 te Amsterdam. Met deze kersverse cd, onder eigen label uitgebracht, maken de twee zangeressen een opmerkelijk debuut in de hedendaagse muziekwereld.

Tijdens de release brengen Jenny Boumans en Liya Tekle een deel van het album SOUL SEARCH live ten gehore. Via muziek, tekst en beeld nemen ze het publiek mee in hun zoektocht naar de diepere lagen van de innerlijke belevingswereld. Alle teksten en composities zijn gemaakt door parTwo zelf, opgenomen en gemixt in het Ei-complex Amsterdam door Tim Egmond.

Het album kan geluisterd worden als een vertelling, een reis door allerlei verborgen aspecten van het bestaan. De cd biedt een aaneenschakeling van verschillende emoties. Dit krijgt zijn muzikale weerslag in de wijze waarop verschillende stijlen - akoestisch en elektronisch - met elkaar gecombineerd en afgewisseld worden. Zo vindt men op de cd Engelstalige nummers waarin R&B-, jazz-, pop- en oosterse invloeden te horen zijn. Daarnaast zijn er ook Nederlandstalige nummers, waarin enkel met zang en piano het verhaal wordt verteld.

Het ontstaan van SOUL SEARCH was niet gepland. Wat voor parTwo begon als een manier om de eigen worsteling met het leven te begrijpen en een plek te geven, is gaandeweg uitgegroeid tot een muzikaal product dat ook voor het publiek raakt aan eigen ervaringen. Reacties na optredens van parTwo in theater en poppodia zijn dan ook dat de muziek ontroert en uitdaagt tot reflectie en bezinning.

// EINDE PERSBERICHT //