Ingezonden persbericht


= = = = P E R S B E R I C H T = = = =

Debat over burgerschap

Op zaterdag 12 december 2009 organiseert het Humanistisch Verbond Haaglanden in samenwerking met de gemeente Den Haag het publieksdebat Burgerschap: iedereen betrokken? Tijdens dit debat kunnen aanwezigen met elkaar discussiëren over de vraag of we van alle Hagenaars - ongeacht hun culturele of religieuze achtergrond - mogen verwachten dat ze betrokken zijn bij het reilen en zeilen in de buurt, bij de school van hun kinderen, actief zijn in een sportvereniging en actief hun steentje bijdragen aan de gang van zaken in de stad.

Aan het debat wordt meegewerkt door Rabin Baldewsingh, wethouder Burgerschap van de gemeente Den Haag, Ed van Thijn, oud-minister van Binnenlandse Zaken en oud-burgemeester van Amsterdam, en prof.dr. Meindert Fennema van de Universiteit van Amsterdam. Gespreksleider is de journalist Yoeri Albrecht.

Het debat Burgerschap: iedereen betrokken? vindt plaats op zaterdag 12 december 2009 in Stadsherberg 't Goude Hooft, Dagelijkse Groenmarkt 13 in Den Haag. Tijd: van 16.00 tot 18.00 uur.

Voor de redactie -