Ingezonden persbericht


Persbericht

Historisch Museum Ede 12 december in kerstsfeer met Kerst-Inn

Op zaterdag 12 december is er van 10.00 tot 17.00 uur een gezellige Kerst-Inn. De toegang is gratis en er wordt chocolademelk geserveerd met iets lekkers. We geven die dag twee rondleidingen en 's-middags kunnen de kinderen een kerstbal komen versieren.

Ook het Historisch Museum Ede besteed dit jaar aandacht aan de Kerst. Dit jaar organiseren wij een Kerst-Inn met verschillende activiteiten en de is toegang gratis. Om in de winter- en kerstsfeer te komen wordt er chocolademelk geserveerd met iets lekkers. Er worden twee rondleidingen gegeven: één om 11:30 uur en één om 14:30 uur. Reservering is niet nodig. De rondleiding gaat over de actuele tentoonstelling 'Black Sunday: Ede en de gevolgen van 17 september 1944'. Met deze tentoonstelling wil het museum aandacht vragen voor een belangrijk stuk lokale geschiedenis dat om verschillende redenen tot op heden onderbelicht is gebleven. De tentoonstelling is nog te zien tot 10 januari 2010. Vanaf 14:00 tot 16:30 uur wordt er speciaal voor de kinderen een kinderactiviteit gehouden. Kinderen kunnen in de middag zelf een kerstbal versieren en uiteraard mag de versierde kerstbal daarna mee naar huis, om thuis in de boom te hangen.

Voor wie zijn bibliotheek nog wil uitbreiden, hebben we op deze dag een speciale boekenactie: de boeken '100 jaar Garnizoen Ede' en 'Wandscheer weer aan de wand' voor slechts één euro! Wij kijken uit naar uw komst.

Adres en openingstijden

Het Historisch Museum Ede is gevestigd aan het Museumplein 7, in het voormalig Stationsgebouw Ede-Centrum. Tel: 0318-619554. E-mail: info@historischmuseumede.nl

Website : www.historischmuseumede.nl , Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag:13.30 tot 17.00 uur, zondag:13.30 tot 16.00 uur, Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag: 13.30 tot 16.00 uur, 1e Pinksterdag gesloten, Toegang is op 12 december gratis. Normale toegangsprijs: ¤ 2,50 voor volwasseneen en ¤ 1,50 voor kinderen, Leden van de Vereniging Ouud Ede hebben gratis toegang. Rondleidingen op afspraak. De tentoonstelling 'Black Sunday' is een product van het Historisch Museum Ede. Zie ook: www.historischmuseumede.nl

Einde Persbericht



Ingezonden persbericht