Ingezonden persbericht


Presentatie: Nuweira Youskine

Zaterdag 12 december 18.00-19.00 uur radio 5 (747 AM)

Studente politicologie Rachida Abdellaoui neemt de Nederlandse kranten, t.v. en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

Islam aan de Europese leiband
Prof Dr. Thijl Sunier aanvaardde onlangs zijn hoogleraarschap 'Islam in Europa' aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Meteen al deed hij de wetenschappelijke gemoederen hoog oplopen. Sunier stelt namelijk dat het onderzoek naar de islam in Europa steeds afhankelijker wordt van wat beleidsmakers belangrijk vinden. Hierdoor komen zaken als integratie en radicalisme voordurend voor het voetlicht, terwijl geloofsbeleving- en praktijk nauwelijks aan bod komen.

Suggereert Sunier hiermee dat bijvoorbeeld onderzoek naar radicalisme niet onafhankelijk is? Lopen onderzoekers vanwege de goede financiering inderdaad aan de leiband van Europees beleid en politiek? Thijl Sunier zet zijn visie uiteen.

Islamitisch verantwoord ondernemen
Het boek Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vanuit een Islamitisch perspectief is een wetenschappelijke studie naar de islamitische kijk op ondernemerschap. Auteur Gerard de Winter gaf een lezing aan islamitische studenten en verslaggeefster Vijdan Yildirim was erbij.

Journaliste Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze en entertainment nieuws uit de islamitische wereld door.




Ingezonden persbericht