Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 10 december 2009

Nikoliæ leidt Nederlands Kamerorkest in Beethovens 'Pastorale'

Op 12, 13, 14 en 15 december leidt Gordan Nikoliæ het Nederlands Kamerorkest vanaf de eerste lessenaar in Beethovens Zesde symfonie. Het concertprogramma wordt geopend met Mozarts Harmoniemuziek uit Don Giovanni met daarop volgend Vier Temperamente van Hindemith.

Het is uitdagend voor Gordan Nikoliæ om het orkest in de grote bezetting van een Beethoven-symfonie te leiden vanaf de eerste lessenaar. En voor de musici zal het ook een nieuwe ervaring zijn. Op www.orkest.tv is een minidocumentaire van de repetities te zien.

Op zondagmiddag 13 december om 13.40 en op dinsdagavond 15 december om 19.40 is er voorafgaand aan het concert weer een Muziekcafé in de Spiegelzaal. Ditmaal speelt orkestmusicus Peter Elbertse een aantal improvisaties op de Hang, een bijzonder muziekinstrument, onder begeleiding van pianist Jeroen van Veen. Gast in het Muziekcafé is pianist Benjamin Kobler die de pianopartij in de Vier Temperamente van Hindemith voor zijn rekening neemt. Presentator is Roland Kieft.

N.B. In de serie 'Romantisch soloconcert' van het Concertgebouw wordt dit programma reeds op vrijdag 11 december uitgevoerd.

*******