Gemeente Delft

Delftse inbreng Kopenhagen

Zaterdag 12 december reist wethouder Lian Merkx (Duurzaamheid en ambassadeur VROM themateam Duurzame Energieproductie) op uitnodiging van VROM en de Kopenhagencoalitie mee met de Kopenhagen Express naar de klimaattop in Kopenhagen. Op maandag 14 december zit Merkx de workshop 'innovaties en lokale initiatieven voor broeikasgasreductie' voor.

Aan boord van de klimaattrein bevindt zich de Nederlandse onderhandelingsdelegatie voor de klimaattop waaronder minister Cramer als delegatievoorzitter. Daarnaast rijden onder meer kamerleden, vertegenwoordigers van natuur-, milieu- en ontwikkelingsorganisaties en wetenschappers mee naar de klimaattop in Kopenhagen. De trein wordt beplakt met persoonlijke boodschappen van Nederlanders aan de regeringsleiders en is de langst rijdende petitie ooit.

Deze vertrekt om 21:00 uur vanaf het Beat the Heat Now event in Utrecht, het nationaal klimaatevenement waar jong en oud zich kunnen laten zien en horen voor het klimaat.

Tijdens de workshop gaan vertegenwoordigers van Nederlandse lokale en regionale autoriteiten in discussie over effectief lokaal klimaatbeleid en presenteren zij elk hun lokale en regionale initiatieven om de uitstoot van broeikasgas te verminderen. De workshop is een van de bijeenkomsten die wordt georganiseerd door het Holland Climate House.

Duurzaam Delft steunt ook de innovatieve scootertour Road to Copenhagen met drie Delftse jongeren / studenten op een elektrische snellaadscooter www.twitter.com/DelftR2C.

Meer informatie over de Kopenhagen Express is te vinden op www.beattheheatnow.nl en over het programma van het Holland Climate House op www.klimaatonderzoeknederland.nl.

Noot voor de redactie (