Ingezonden persbericht

Voormalig NOS & RTL4-weerman Harry Otten speelt in de beeldende voorstelling So Long Snow zichzelf als weerman.

Op do 10 december gaat de nostalgische voorstelling So Long Snow van Blood for Roses/hetveem productie in première in hetveem theater te Amsterdam.
De perspremière vindt plaats op za 12 december in hetveem theater.

So Long Snow gaat over sneeuw en winters. Of eigenlijk de herinnering aan sneeuw en ijs, nu die echte koude winters niet meer terug lijken te komen.

De Nederlandse winterse herinneringen die zijn verbonden aan ijs en aan schaatsen, aan krabbelen over een bevroren vijver, aan een Elfstedentocht die ieder jaar plaats vindt, maar alleen in de hoofden en harten van de Nederlanders. (Uit het interview met Karen Røise Kielland door Erica Smits.)

Harry Otten schreef het boek Winters van toen over de echte winters van de vorige eeuw. En sluit naadloos aan bij wat Kielland voor ogen heeft met haar voorstelling. Het vasthouden van herinneringen die zo kwetsbaar en vluchtig kunnen zijn. Want wat blijft er over als de winter verdwenen is? Wat doe je als langzaam je herinneringen lege beelden blijken te zijn?

So Long Snow is woensdag 9 t/m zo 13 dec te zien in hetveem theater (actuele info www.hetveemtheater.nl) en zal in 2010 te zien zijn in o.a. Hedmark Teater te Hamar, Noorwegen en langs andere Nederlandse en Noorse theaters toeren.

Blood for Roses bestaat uit Karen Røise Kielland (NO) en Anne Rooschüz (DE). Zij maken locatievoorstellingen met een documentair karakter en waren vooral op festivals te zien zoals het Over het IJ festival 2008. Blood for Roses hernam in 2008 bij hetveem theater de voorstelling The Nature of Hunting. So Long Snow zal vanaf 2010 op tournee gaan in Noorwegen als Nederland. www.blood-for-roses.com

So Long Snow is een coproductie met Hedmark Teater en werd mede mogelijk gemaakt door NFPK+, Norsk Kulturråd, AFK, Hedmark Teater, SNS REAAL Fonds, NORMA-fonds

---

Flyertekst: So Long Snow - Blood for Roses/hetveem productie
een melodramatische science-fiction voorstelling

Het weer is een samenspel van alle atmosferische verschijnselen die optreden op een bepaald moment. Winter was het koudste seizoen van het jaar, tussen herfst en voorjaar in. Wikipedia 2029
So Long Snow speelt zich af in een toekomst waarin ijs en sneeuw niet langer bestaan. Deze afwezigheid is voelbaar.
Het weer heeft zijn krakende koude verloren en biedt de mensheid niet langer schrale troost. De pracht van een wit besneeuwd landschap dat menselijk verdriet kan verzachten, het zingende ijs onder je noren tijdens een lange schaatstocht en het geluk van spelende kinderen in de sneeuw, het leeft alleen nog in de herinnering van een kleine groep mensen.
Die mensen kunnen de winter niet meer terugbrengen, maar willen niks vergeten. Kunnen we het smelten van onze herinneringen tot stilstand brengen? Hoe moeten we afscheid nemen?

All those moments will be lost in time, like tears in rain. (uit de film Bladerunner)
---