Veenkoloniaal Museum Veendam


Het IVAK Jeugd Vocaal Ensemble o.l.v. Nanny ter Wiel komt op 13 december een zondagmiddagconcert geven in het Veenkoloniaal Museum te Veendam. Het IVAK Jeugd Vocaal Ensemble dat internationale bekendheid geniet, bestaat uit jeugdige zangers in de leeftijd van 12 t/m 24 jaar. Gebracht wordt een programma met veel melodieën uit de opera Carmen van Georges Bizet.

Er wordt een groot aantal fragmenten uit deze opera gezongen, zoals de soldatenmars van de kinderen (de jongsten uit het ensemble) , de beroemde Habanera, de Séguidille, Les tringles en de kaartscène, waarin Carmen haar geweldadige dood ziet aangekondigd. De zang zal worden aangevuld met een vertelling, zodat de toehoorders het tragische verhaal van Carmen helemaal zullen horen. Solisten zijn de jeugdige zangtalenten uit het ensemble die al bij menig toehoorder veel indruk hebben gemaakt: de zangeressen Eva Marks, Iné Zijlstra, Laura Smid, Marije Sennema, Marieke Hoving en de bariton Jasper Hidding. Ze worden op de vleugel begeleid door de eveneens jeugdige Lydia van Schaik, pianostudente aan het conservatorium te Groningen.

In juni 2010 zal de hele opera Carmen worden uitgevoerd op het Molenbergplein te Delfzijl met in de hoofdrollen internationale operasterren en in de bijrollen getalenteerde jeugdige zangtalenten. Het IVAK Jeugd Vocaal Ensemble geeft met dit concert alvast een voorproefje van deze productie in Delfzijl.
Het optreden zal plaats vinden in het museum en is ook voor kinderen heel geschikt ! (er gelden normale museumentreeprijzen). Vol = Vol !