Botanische tuinen Utrecht


Gezellig winterfeest in Von Gimborn Arboretum

Winterverhalen

In een feeëriek verlicht Arboretum, kunt u 13 december genieten van een sfeervol winterfeest voor jong en oud. Loop met een glaasje glühwein of warme chocolademelk door het halfdonkere Arboretum, op zoek naar de in kerstsfeer ingerichte huisjes waar winterverhalen worden voorgelezen, bijvoorbeeld `Kikker en de sneeuwman'. Laat je verrassen door figuren uit de verhalen, en geniet van de live muziek... Koud? Voor koude handen branden vuurtjes waarop je ook marshmallows kunt roosteren en kastanjes kunt poffen.

De tijd van de donkere dagen is al van oudsher de tijd van het luisteren naar verhalen bij de haard. Mensen zoeken bij elkaar gezelligheid. Op zondag 13 december kunt u in het Von Gimborn Arboretum in Doorn al weer voor de derde keer terecht voor zo'n gezellige winternamiddag. Lekker spannend met de hele familie door het al donker wordende park over paden verlicht met kaarsjes. Op weg naar de in kerstsfeer versierde schuilhuisjes waar winterverhalen worden voorgelezen, terwijl buiten het vuur gezellig knappert. En wie weet, sneeuwt het wel...

Bij de entree is warme chocomelk en glühwein verkrijgbaar en staan de kastanjes en marshmallows klaar om te roosteren op het vuur.

Ook is er live muziek van het Close Harmony kwartet Soundproof uit Harderwijk en zijn figuren uit de verhalen in het park te zien gespeeld door Frisse Blik theater uit Utrecht.

Het programma begint rond 15.00 uur en speciaal voor deze gelegenheid is het Arboretum geopend tot ca. 18.00 uur.

Informatie

Het Arboretum vindt u aan de Velperengh 13 in Doorn (zijweg van de Driebergsestraatweg). In het weekeinde geopend van 10.00-16.00 uur. Bereikbaar met buslijn 50 of 51 vanaf station Driebergen. Toegangsprijs EUR 2,50, kinderen tot 12 jaar gratis. Informatietelefoon: 030-2535455, internet: www.botanischetuinen.uu.nl