Gemeente Duiven


Nieuwe busdienstregeling m.i.v. 13 december 2009


----------
Op zondag 13 december wordt de nieuwe dienstregeling voor trein en bus ingevoerd. Huis-aan-huis is inmiddels een folder bezorgd waarin de achtergronden worden toegelicht van de nieuwe busdienst in de Stadsregio Arnhem-Nijmegen met de naam Breng. Onderstaand hebben we de wijzigingen voor onze gemeente op een rijtje gezet.

Rechtstreekse buslijn Duiven - Graafstaete/Centerpoort-Zuid - Centerpoort-Nieuwgraaf - Lathum - Giesbeek - Doesburg

Vanaf maandag 14 december kunnen inwoners van Duiven met het openbaar vervoer naar Graafstaete (Intratuin), Centerpoort-Zuid, Centerpoort-Nieuwgraaf (Ikea, Makro, Four Seaons, etc.) en verder via Lathum en Giesbeek naar Doesburg reizen. Buslijn 65 begint in Duiven bij de zuidzijde van het station en rijdt dan via de Zilverschoon, Zuidsingel, Vergertlaan, Rijksweg, Westsingel naar Graafstaete/Centerpoort-Zuid en via bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf, naar de Rivierweg en verder via Lathum en Giesbeek naar Doesburg. Inwoners van Duiven, maar ook degenen die met de trein naar het station Duiven kunnen komen en die werkzaam zijn op het bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf, Centerpoort-Zuid of Graafstaete kunnen dan met de bus naar hun werk. Tevens voor een bezoek aan de onder andere IKEA, Praxis, Four Seasons, Beter Bed, Babycenter en het complex van Intratuin biedt lijn 65 goede reismogelijkheden. Vanaf station Duiven ben je in 12 minuten bij Ikea. Op het station in Duiven geeft lijn 65 aansluiting op de trein uit/naar Arnhem en Zevenaar.

Lijn 65 rijdt op maandag tot en met vrijdag; de eerste rit vertrekt om 7.02 uur vanaf station Duiven en om 7.08 uur vanaf de halte in het centrum van Duiven; deze komt om 7.14 uur aan bij de IKEA en om 7.43 uur aan de Koepoortwal in Doesburg. Daarna rijdt lijn 65 elke 30 minuten, de laatste bus vertrekt om 18.32 uur van station Duiven. Vanaf de halte Ikea vertrekt de eerste bus om 7.14 uur en komt om 7.26 uur aan bij station Duiven. Daarna elke 30 minuten; de laatste bus vanaf Ikea richting station Duiven vertrekt om 18.44; deze is om 18.56 uur bij station Duiven. Er wordt nog met Novio en de bedrijven gesproken over een mogelijke verlenging van de dienstregeling in de avonduren. Dit kan dan in het voorjaar ingaan.

Lijn 65 rijdt niet op zaterdag, niet op zondag en ook niet op feestdagen. Op lijn 65 zijn strippenkaarten, abonnementen en de OV-Chipkaart normaal geldig. Lijn 65 wordt uitgevoerd met een 8-persoons bus.

Lijn 62 rijdt door naar Centerpoort-Noord
Vanaf 14 december zal op werkdagen ook het bedrijventerrein Centerpoort-Noord worden voorzien van openbaar vervoer. Buslijn 62, Arnhem, Centraal Station, Westervoort, Duiven station. Schapenweide, rijdt dan op werkdagen door naar Centerpoort-Noord. Voor alle werknemers van dat bedrijventerrein betekent dit een alternatief voor het vervoer per auto of per fiets. De eerste bus naar Centerpoort-Noord vertrekt om 6.16 uur van het station Duiven en komt aan op Centerpoort-Noord om 6.27 uur. Daarna rijdt de bus elk half uur tot 19.16 uur. De volgende bus vertrekt om 19.44 uur vanaf station Duiven en daarna nog één keer om 0.44 uur. De laatste bus komt om 0.54 uur aan op Centerpoort-Noord. In omgekeerde richting vertrekt de eerste bus om 5.57 uur en de laatste bus om 19.36 uur. Deze laatste bus komt om 19.45 uur aan bij station Duiven. Vanaf 14 december 2009 rijdt lijn 62 niet meer via de Kastanjelaan.

Meer informatie over de dienstregeling kunt u verkrijgen via het informatiepunt van het openbaar vervoer www.9292ov.nl