Rijksvoorlichtingsdienst

Koenders zondag naar klimaattop in Kopenhagen

Aanstaande zondag 13 december reist minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) naar Kopenhagen. Maandagochtend leidt hij samen met minister Cramer de Nederlandse delegatie. Minister Koenders zal actief onderhandelen met een aantal ontwikkelingslanden. Nederland heeft een conceptvoorstel ontwikkeld ten behoeve van de financiering van adaptatie en het beheren van mogelijke additionele fondsen voor ontwikkelingslanden.

Minister Koenders heeft maandag een bespreking met Europese collega-ministers voor ontwikkelingssamenwerking en de ministers van ontwikkelingslanden die een belangrijke rol spelen in het klimaatverdrag. Hier wordt vooral aandacht besteed aan de raakvlakken tussen armoede en klimaat en aan financiering van de problemen in ontwikkelingslanden. Na afloop van deze bijeenkomst brengen de ministers een verklaring uit die aan de hoofdonderhandelaars van EU zal worden aangeboden.

Ook spreekt minister Koenders samen met minister Cramer, Yvo de Boer en Europese Klimaatcommissaris Connie Hedegaard en jongeren uit ontwikkelingslanden over de gevolgen van de klimaatverandering in hun land.




RVD Mediafeed