Ingezonden persbericht

Kerst op Kasteel Heeswijk: 13 december van 12.00 tot 17.00 uur

De altijd gemoedelijke en ambachtelijk getinte kerstmanifestatie wordt dit jaar op zondag 13 december gehouden van 12.00 tot 17.00 uur. Het kasteel is met veel toewijding prachtig versierd. De binnenplaatsen zijn omgetoverd tot gezellige ontmoetingsplaatsen met zitjes, vuurkorven en kerstkraampjes. Er worden miniconcerten gegeven en er is een expositie. Buiten zingen koortjes en met de geur van gepofte kastanjes in uw neus en een goed glas (glüh)wijn in de hand, neemt u - zeker wat de sfeer betreft - alvast een voorschotje op kerstmis.

Routing, workshops, lekkernijen, kerstaccessoires, luxe artikelen, vertelling en muziek
In de ruimtes van Het Koetshuis en buiten op de binnenplaats wordt, naast de verkoop van kerst- en woonaccessoires, kaarsen en sieraden, tafeltextiel en serviezen, sjaals en tassen, geëxposeerd door Galerie Bonnard. Lekkernijen worden buiten verkocht. Concerten in de Wapenzaal worden verzorgd door het Koperensemble Ottoni, het Tilburgs Byzantijns Koor en het Piano Trio. Het kasteelmuseum is doorlopend geopend. De kerstman loopt er natuurlijk rond en zal voor de kleintjes het kerstverhaal brengen. Zij kunnen ook een wenskaart in de kerstboom hangen. En Jonker Voordenvuyst verklapt de kinderen graag zijn tafelgeheimen. In workshops ervaren de kinderen hoe het is om te tafelen op stand of ze gaan aan de slag met brassrubbing van moeder en kind.

Kasteel Heeswijk aan tafel
De presentatie 'Kasteel Heeswijk aan tafel' behelst o.a. een aantal schitterende en in vol ornaat gedekte tafels in de Chinese kamer, de salon en de witte kamer van het kasteel. Hiermee wordt een beeld geschetst van de wijze waarop de kasteelbewoners in de 19e en 20e eeuw het ritueel van de maaltijd beleefden. Eetgewoontes, tafelgereedschap, kookgerei, kookboeken en andere keukengeheimen worden vandaag tijdens de routing door het kasteelmuseum discreet opgedist.

Brasserie Het Koetshuis
De stijlvolle en gemoedelijke Brasserie Het Koetshuis is vanaf 11.00 uur tot vroeg in de avond geopend met luxe broodjes, tapas, dranken en gerechten van de kleine kaart.

Kerst op Kasteel Heeswijk 2009 - zondag 13 december - wordt op Kasteel Heeswijk gehouden van 12.00 tot 17.00 uur. Entree: volwassenen E 6,-, kinderen van 4 t/m 12 jaar GRATIS. Kasteel Heeswijk beschikt over een eigen parkeerplaats op loopafstand.

SLOTmanifestatie tussen kerst en oudjaar met het VERHALENKASTEEL HEESWIJK
De SLOTmanifestatie starten we met de traditionele kerstbrunch op 2e Kerstdag al dan niet gekoppeld aan een rondleiding. Daarna brengen we maar liefst 4 middagen (27 t/m 30 december) de spannendste verhalen, sprookjes en geheimen over jonkers en juffers, feeën en ridders en over woeste tijden bij bestormingen van het kasteel. Voor jong en oud wordt Kasteel Heeswijk even omgetoverd tot het verhalenkasteel van Heeswijk.

Raadpleeg voor meer informatie, tarieven en tijden: www.kasteelheeswijk.nl



Ingezonden persbericht