Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

8e Internationale Boudewijn Büch Dag

Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende. Op zondag 13 december 2009 organiseert het Boudewijn Büch Gezelschap Büchmania voor de achtste keer de Internationale Boudewijn Büch Dag in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

De Internationale Boudewijn Büch Dag mag gezien worden als het hoogtepunt van de activiteiten van het gezelschap. Ieder jaar publiceert "Büchmania" een bibliofiel boekje onder de titel: "Büch... en geen einde". De achtste editie is geschreven door Guus Bauer. Hij was de uitgever van Een kleine blonde dood (1982) van Boudewijn Büch. De voorloper van De kleine blonde dood (1985), de meest bekende en verfilmde roman van Boudewijn Büch.

Theodor Holman zal Guus Bauer in de middag interviewen over het nieuwe boek. Aansluitend wordt het eerste exemplaar overhandigd van De watervrees van Winkler. Deze achtste editie van "Büch... en geen einde" is exclusief verkrijgbaar via de website van het Boudewijn Büch Gezelschap Büchmania: www.buchmania.nl

Geen enkele Büch Dag is compleet zonder een aantal zeer interessante lezingen. Het bestuur heeft dit jaar een aantal namen van formaat weten te strikken. De openingslezing van de dag Bouvet en Pribilofs wordt verzorgd door wereldreiziger Gerrit-Jan Zwier, bekend van zijn boeiende reisverhalen en boeken, waaronder: Naar de rand van de kaart, Reis door Patagonië en langs Zuid-Atlantische eilanden, Het noordelijk gevoel en De knoop van IJsland.

Daarna houdt Arnoud van der Vorst de lezing: Napoleon in Egypte. Voor alle Napoleonliefhebbers een must. Tevens verschijnt het gelijknamige boek Napoleon in Egypte van de hand van Paul Dentz, pseudoniem van Arnoud van der Vorst.

Jaco Berveling verzorgt de interactieve lezing: Voorbij de kanarieboekjes-psychologie, De drijfveren van de verzamelaar Boudewijn Büch. Jacco schreef dit jaar Hebben is houden, Wat iedere verzamelaar en boekliefhebber over zichzelf moet weten.

De jaarlijkse Büchmania-lezing is dit jaar getiteld: De Stevenson Nijverheid. Een bijzondere lezing over Robert Louis Stevenson door Robert-Jan Trügg. Traditioneel verschijnt de Büchmania-lezing in boekvorm onder de gelijknamige titel: De Stevenson Nijverheid. Een boek met bijzondere illustraties en maar liefst 160 pagina's dik.

Uw aanwezigheid tijdens de Internationale Boudewijn Büch Dag wordt zeer op prijs gesteld. Schrijvers zijn beschikbaar voor interviews. Gezien het drukke programma graag vooraf even contact opnemen voor een afspraak. Voor het complete programma met aanvangstijden zie de agenda op www.buchmania.nl

De 8e Internationale Boudewijn Büch Dag wordt gehouden in het Theater van 't Woord van de Openbare Bibliotheek (OBA), Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam. Telefoon: 020 - 523 09 00. Website: www.oba.nl. 7 minuten lopen vanaf Centraal Station Amsterdam. Parkeren is mogelijk in de parkeergarage van de OBA of in de parkeergarage van de Piet Heinkade bij de Passenger Terminal.


---



Ingezonden persbericht