Ingezonden persbericht


Unieke combinatie van slagwerk en piano; PIANO & HANG

Jeroen van Veen, piano & Peter Elbertse, hang

Percussionist Peter Elbertse en Jeroen van Veen hebben een nieuwe cd gemaakt: "Piano & Hang". Van Veen en Elbertse werken al jaren samen en de ontdekking van deze nieuwe instrumentale combinatie heeft tot een verrassende cd geleid. In het dagelijks leven is Elbertse de eerste paukenist van het Nederlands Philharmonisch Orkest en pianist Jeroen van Veen treed in binnen- en buitenland op, zowel solo als in verschillende ensembles en met diverse orkesten.

De opnames van deze cd zijn gemaakt in de Zeeuwse Concertzaal te Middelburg. De montage heeft dit Culemborgse duo gedaan in de geluidsstudio van Van Veen.

Iedereen die de hang, een Zwitsers slagwerkinstrument waarvan de naam 'hand' betekent, een keer live heeft gehoord is zeer onder de indruk. De haast mediterrane klank in combinatie met de meditatieve sfeer leent zich uitstekend om eens lekker te gaan zitten en je mee te laten voeren door de klanken van dit instrument. Van Veen gebruikt niet alleen de toetsen van de piano maar haalt ook geluid uit andere delen van het instrument. Diverse invloeden zijn hoorbaar in de deze cd: o.a. van Arvo Pärt, Phillip Glass, Simeon ten Holt en Chick Corea. Van Veen en Elbertse nemen je mee op reis door een nieuwe klankwereld. Laat u verrassen door deze nieuwe klanken.

()

CD nr. PP 2023

Tracks: 17

Total playing time: 77:39

Jeroen van Veen, piano & Peter Elbertse, hang

All compositions made by Van Veen & Elbertse

()

Verkoopprijs: ¤ 20,- inclusief verzendkosten

www.pianohang.com
www.vanveenproductions.com


13 & 15 december live te horen in de Spiegelzaal van het Concertgebouw te Amsterdam