Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 27 oktober 2009

NS Hispeed brengt Parijs nog dichterbij: Thalys op topsnelheid door Nederland


· Op 13 december 2009 eerste Thalys met 300 kilometer per uur over hogesnelheidslijn

Vanaf 13 december 2009 rijden Thalys-passagiers in drie uur en achttien minuten van Amsterdam naar Parijs en zijn ze in één uur en 53 minuten in Brussel. Thalys rijdt vanaf deze datum op een topsnelheid van 300 kilometer per uur door Nederland over de nieuwe hogesnelheidslijn. Tickets hiervoor zijn vanaf nu via www.NSHispeed.nl verkrijgbaar.

De snelheid van maar liefst 300 kilometer per uur maakt Thalys tot de eerste echte hogesnelheidstrein op Nederlandse bodem. Tot nu toe werd op het hogesnelheidstraject maximaal 160 kilometer per uur gereden.

"Dit is de grootste innovatie op het spoor sinds 1839. Toen reed de eerste trein in Nederland van Amsterdam naar Haarlem. Die reed 35 kilometer per uur, wat in die tijd al ontzettend snel was. Vanaf half december 2009 rijdt NS Hispeed met de eerste hogesnelheidstrein met 300 kilometer per uur door Nederland. Dit is meer dan het dubbele van wat we nu gewend zijn", zegt Michiel van Roozendaal, directeur van NS Hispeed.

Thalys brengt Parijs, Brussel en Antwerpen nu nog dichter bij Nederland. Daarnaast is dankzij deze innovatie de aansluiting van Nederland op het Europese hogesnelheidsnetwerk een feit. Tickets voor de nieuwe hogesnelheidsverbinding met Thalys tussen Amsterdam en Parijs zijn vanaf nu te koop via www.NSHispeed.nl

Thalys nu al op topsnelheid door Nederland zien, klik hier voor het videopersbericht.

Noot aan de redactie:
NS Hispeed
Sheila Stafleu
Tel.: 088 671 15 24
E-mail: sheila.stafleu@nshispeed.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Annemiek Driessen
Tel.: 030 65 65 070
E-mail: nshispeed@lvtpr.nl

Over NS Hispeed
NS Hispeed is het hogesnelheidsmerk van NS en biedt hogesnelheidsvervoer aan op nationale en internationale bestemmingen. Naast Fyra vallen onder NS Hispeed ook hogesnelheidstreinen als Thalys, ICE International, Eurostar en TGV. NS Hispeed maakt deel uit van Railteam, een samenwerking tussen Europa's belangrijkste hogesnelheidsondernemingen. Railteam sluit de Europese hogesnelheidslijnen naadloos op elkaar aan. Geen persberichten meer ontvangen of voorkeuren wijzigen? Klik hier