Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

TOP-COUNTRYBAND SAVANNAH BRENGT NIEUWE CD UIT

De Tilburgse countryformatie Savannah presenteert zondagmiddag 13 december 2009 haar nieuwe cd 'SAVANNAH' in popcentrum 013 in Tilburg. De cd bevat dertien nummers en is geproduceerd in Nashville, het Mekka van de countrymuziek. De vijf bandleden ontvangen omstreeks 16.45 uur de eerste exemplaren van de cd uit handen van een bekende Nederlander.

De Amerikaanse singer-songwriter Billy Yates heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van 'SAVANNAH'. Meer dan de helft van de songs zijn van zijn hand en hij treedt op als gastzanger. Verder heeft Yates het gehele album gemixed, gemasterd en uitgebracht op zijn eigen platenlabel MOD Records. Gastmuzikanten zijn Brent Mason (gitaar) en Robby Turner (steelgitaar). Deze befaamde Amerikaanse sessiemuzikanten speelden in het verleden met Chet Atkins, Alan Jackson, Shania Twain, Neil Diamond, Waylon Jennings, the Dixie Chicks, Willie Nelson en Paul Simon.

Bandleider Marcel Smulders is uitbundig over de nieuwe cd, die hij Savannah's beste tot nu toe noemt. 'We hebben 'm laten horen aan enkele prominenten uit de Nederlandse countryscene en die waren unaniem in hun oordeel: het beste Nederlandse album dat ooit in zijn soort is uitgebracht! Daar zijn we natuurlijk heel trots op. Op dit moment zijn we vooral benieuwd naar de reacties van onze fans. Wij hebben een trouwe supportersschare, die ontzettend met ons meeleeft en reikhalzend heeft uitgekeken naar onze nieuwe cd. Ik verwacht dat ook zij enthousiast zullen zijn over het eindresultaat.'

Savannah staat in zijn genre al meer dan twintig jaar aan de Europese top. De band heeft tal van cd's en een live-dvd uitgebracht. De agenda is goed gevuld met optredens in binnen- en buitenland. Vooral in het buitenland treedt Savannah regelmatig op als begeleidingsband van de eerder genoemde Billy Yates, die dit voorjaar in eigen land een prestigieuze Grammy Award in de wacht sleepte. Onlangs kwam Savannah nog als grote winnaar uit de bus tijdens het Gala 2009 van de Dutch Country Music Association (DCMA). De groep sleepte maar liefst vijf Awards in de wacht, onder meer in de categorie 'Beste countryband van het jaar'.

Savannah bestaat uit: Wilma Smulders (keyboard/zang), Marcel Smulders (zang/ritmegitaar), Joe Brozio (leadgitaar/zang), Bob Willemstein (basgitaar/zang) en Johan Lemmers (drums).

Graag nodigen wij alle countryliefhebbers uit om zondagmiddag 13 december naar Tilburg te komen voor deze 'thuiswedstrijd' van Savannah. Popcentrum 013 is gevestigd aan de Veemarktstraat 44. Kaarten à ¤ 10,- zijn verkrijgbaar via de ticketing service van 013 (ga hiervoor naar de button Tickets op www.013.nl). De zaal gaat open om 13.30 uur.


---