Ingezonden persbericht


TOP 2000 op Jansplaats tijdens Warm Winter Weekend

De tour van 'Nederland Zingt de TOP2000' wordt op zondag 13 december omgedoopt tot 'Arnhem Zingt de Top2000!'.

De organisatie strijkt dan neer in de binnenstad van Arnhem op het Jansplaats, o.a. uitgerust met een groot professioneel podium en een Radio 2-DJ. Later zal zij ook nog in Rotterdam en Middelburg haar tenten opslaan.

Meezingen met de songs uit de TOP2000 belooft een heel spektakel te worden. Frans van Eck van de organisatie:"Je merkt dat het Weekend standing krijgt. Niet alleen krijgen we steeds meer deelnemers voor bijvoorbeeld de Nederlandse Kampioenschappen Icecarving en het Korenfestival, maar nu worden we ook al benaderd door 'grote partijen' als Coca Cola en bijvoorbeeld deze tour, die graag aan willen sluiten."

"In België trekt dit meezingfestival reeds 20.000 bezoekers (Antwerpen), maar is in Nederland nog vrij onbekend. Wel stonden zij op Lowlands en daar zongen al zo'n 17.000 mensen uit volle borst de TOP2000 nummers mee, wat toch niet helemaal hun genre is."

Om 3 uur 's middags zal er warmgedraaid gaan worden, waarna alle 20 koren van het korenfestival, gezamenlijk in een soort voorprogramma 3 nummers zullen zingen. Daarna is vanaf 4 tot ca. 6 uur de beurt aan het publiek. Op een groot scherm kan men de teksten lezen. "Een soort mega-karaoke", volgens Van Eck.

De Radio 2 Top2000 is dit jaar vanaf 25 december 12.00 uur 's middags op de radio te beluisteren, maar vanaf 16 november kan je stemmen via de website.




Ingezonden persbericht