Ingezonden persbericht


Stadsherstel presenteert: the Power of Music

Waar: Amstelkerk, Amstelveld 10 in Amsterdam

Wanneer: zondag 13 december

Tijd: vanaf 16.00 uur

Entree: ¤ 17,50 p.p. (65+ en studenten ¤15,-)

In samenwerking met Quality in Music presenteert Stadsherstel een nieuw initiatief om getalenteerde, nieuw opgerichte ensembles een podium te bieden om hun talenten te tonen.

Naar aanleiding van gedenkjaren van Händel, Purcell en Avison in 2009 presenteert het Catharijne Consort een programma met een keur aan Engelse en naar Engeland geëmigreerde componisten. Het programma toont de muzikale weelde waarin Engeland in de eerste helft van de 18de eeuw baadde. Het Catharijne Consort, opgericht in 2008, is het ensemble voor oude muziek van het Muziekcentrum van de Omroep te Hilversum. Er wordt gespeeld op historische instrumenten.

Het programma van zondag 13 december:

J. Stanley Ouverture The Power of Music

G.F. Händel Concerto grosso Op.3 No.3

C. Bond Concerto No.6 in Bes voor fagot en strijkers

J.C. Bach Quintet in D Op.22 No.1

C. Avison Concerto grosso No.9 in C 'naar D.Scarlatti'

Reserveren kan via www.qualityinmusic.nl.

Stadsherstel Amsterdam NV, opgericht in 1956, beheert meer dan 500 panden, variërend van woonhuizen tot kerken en industriële monumenten in en rondom Amsterdam. Met een restauratieomzet van gemiddeld circa ¤ 10 miljoen per jaar, is Stadsherstel het grootste restauratiebedrijf van Nederland. Stadsherstel is een organisatie zonder winstoogmerk en zet zich in voor erfgoed, kunst en cultuur.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht