Gemeente Helden

Hofleverancier van alle gebak Albert Heijn; Helden begroet Bakkersland

Bakkersland, landelijk hofleverancier van gebak voor Albert Heijn, is afgelopen week van start gegaan in de nieuwe bakkerij op het industrieterrein in Panningen. De officiële opening vindt plaats in januari.
Woensdag vond een ontmoeting plaats tussen wethouder Peter Fleuren (Economische Zaken) en de top van Bakkersland in Panningen, Jac van Nuland en Henry Simons.

Van Nuland draagt binnenkort de scepter van bakkerijmanager over aan Simons. Fleuren bood de leiding een presentje aan namens de gemeente. Bakkersland is meteen een van de grootste werkgevers binnen onze gemeentegrenzen. We zijn uitermate trots op jullie komst.

Bij Bakkersland, voorheen gevestigd in Neerkant, werken 150 mensen. Het merendeel van de personeelsleden gaat mee over naar het nieuwe pand, een investering van twaalf miljoen euro. Van Nuland: Verder kunnen we werk bieden aan een dertigtal mensen in de nieuwe gemeente Peel en Maas.

Wethouder Fleuren heeft achter de schermen hard gewerkt aan de komst van Bakkersland. Door goed contact te blijven houden met de top wist hij de gemeenten Deurne en Horst de loef af te steken. Fleuren: Bakkersland is hartstikke belangrijk voor de lokale werkgelegenheid. Tegenwoordig wordt vooral gepraat over het belang van hightechbedrijven. Niet alle mensen zitten op dat niveau. Voor de leefbaarheid heb je ook productiebedrijven nodig binnen de gemeente.

In Neerkant was Bakkersland al lang uit haar voegen gebarsten. Bewust koos de leiding opnieuw als locatie voor het platteland. Van Nuland: In een stedelijk gebied heb je eerder problemen met personeel. Mensen op afroep die gewoon niet komen bijvoorbeeld. Op het platteland weten we, houden de mensen van een gezellige pot werken. Een voordeel verder is dat de lijnen wat betreft procedures en vergunningen kort zijn. Exact binnen de planning waren gas en stroom binnen. Simons: Natuurlijk speelden ook de financiën een rol. De grond is hier wat goedkoper, vergeleken met Deurne. Qua ligging is er geen verschil. De A73 en A67 liggen binnen handbereik. Bakkersland in Panningen is de trotse hofleverancier van gebak aan alle supermarkten van Albert Heijn in Nederland. Zo produceert het bedrijf jaarlijks vier tot vijf miljoen tompouces en twee tot drie miljoen gedecoreerde vlaaien. Het is de bedoeling dat de omzet - momenteel 35 miljoen euro per jaar - zal groeien, mede door productinnovatie. In januari gaat in samenwerking met de grootgrutter uit Zaandam in Panningen een researchteam van start dat nieuwe producten gaat ontwikkelen.

We willen ons onderscheiden, daar ligt onze toekomst. Bijvoorbeeld met fingerfoodgebak, lekkere gebaksnackjes, zegt Van Nuland. Simons, de toekomstige bakkerijmanager: De basis zullen we daarbij zeker niet uit het oog verliezen. De tompouce, die gaat er niet uit. Nooit!

Op de fotro ziet u: Henry Simons, Peter Fleuren, Jac van Nuland en Willy Schers, ambtenaar Economische Zaken.

15-11-2009 22:33