Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

13 december 2009

Jonge filmmakers bekroond op Europees filmfestival

Nederlandse scholieren winnen 2e en 3e prijs in categorie 13 tot 17 jaar.

Nick Golterman en van Dyon Verkruijssen van het Cals College in Nieuwegein hebben gisteren op het Europese scholieren filmfestival Camera Zizanio in Griekenland de tweede prijs in de categorie 13 tot 17 jaar in de wacht gesleept met hun film "The Man from Vegas". In dezelfde categorie wonnen Maarten Kuchen en Paul Schrijver van Scholengemeenschap Lelystad met "Het Gastenboek" de derde prijs. De eerste prijs ging naar een Zweedse horrorfilm. Voor het festival, dat jaarlijks plaatsvindt, werden meer dan 500 films ingezonden, afkomstig uit heel Europa. Nederland werd vertegenwoordigd door deelnemers van het in september gehouden Nationaal Film Festival voor Scholieren (NFFS).

Organisator NFFS Dorée de Kruijk: "We mogen blij zijn met het resultaat: de door scholieren gemaakte Nederlandse films horen nog steeds bij de beste van Europa!"

Zie ook www.nffs.nl voor het blog van de deelnemers.

Het Nationaal Film Festival voor Scholieren (NFFS) vindt jaarlijks in Lelystad plaats. Op de festivaldag in september presenteren leerlingen tussen de 12 en 18 jaar hun zelfgemaakte films van maximaal 15 minuten.

WINAARS CAMERA ZIZANIO 2009

Categorie 13 tot 17 jaar

2e prijs
Titel: The Man from Vegas
Van: Nick Golterman, Leon Golterman, Dyon Verkruijssen School: Cals College, Nieuwegein

3e prijs
Titel: Het Gastenboek
Van: Maarten Kuchen, Paul Schrijver School: Scholengemeenschap Lelystad

EINDE PERSBERICHT