Politie Groningen

Zondag 13 december 2009

Provincie Groningen, 13-12-2009

Groningen: man met harddrugs aangehouden

De politie heeft zaterdagmiddag op het Martinikerkhof in Groningen een 50-jarige inwoner van die stad aangehouden. De man was in het bezit van harddrugs. Agenten kregen een melding dat de Stadjer de drugs mogelijk aan het verhandelen was. Toen zij de man controleerden bleek hij negen bolletjes harddrugs bij zich te hebben. Bovendien had hij een aantal strips met onbekende tabletten. De drugs en tabletten zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snorfietsster botst tegen verkeerspaal

Een 54-jarige snorfietsster uit Groningen is zaterdagmiddag gewond geraakt toen ze tegen een verkeerspaal botste. De vrouw moest op de kruising Nieuwe Ebbingestraat met de Korreweg uitwijken voor een 34-jarige fietser die afsloeg. Het slachtoffer is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winsum: conducteur met dood bedreigd

Een 43-jarige inwoner van Usquert is zaterdagavond aangehouden op het station in Winsum. De man was in Uithuizermeeden de trein ingestapt en wilde de conducteur geen geldig vervoersbewijs laten zien. Toen de 59-jarige treinmedewerker hier iets van zei, reageerde de Usquerter agressief. Na meerdere verwensingen en een doodsbedreiging van de verdachte aan het aders van de medewerker, werd de politie geïnformeerd. Die hebben de treinreiziger aangehouden en naar het cellencomplex gebracht voor verhoor.

Veendam: vijf jongeren aangehouden voor vernieling

De politie heeft zaterdagnacht vijf Veendammers in de leeftijd van 13 t/m 19 jaar aangehouden op verdenking van vernieling. Een getuige meldde dat er bij een school aan de Meezenbroekstraat goederen kapot werden gemaakt. Toen de agenten het schoolterrein op kwamen, zagen ze het vijftal op het plein. Er was duidelijk te zien dat een zonnescherm vernield was. Twee jongens gingen er bij het zien van de politiemensen vandoor. De andere drie jongens bleven staan en werden direct aangehouden. In de omgeving werd het andere tweetal ontdekt. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Utrechter mishandeld

Een 28-jarige man uit Utrecht is zaterdagnacht in de Poelestraat mishandeld door een 24-jarige inwoner van Gouda. Surveillerende agenten zagen dat de 24-jarige verdachte het slachtoffer een aantal slagen in het gezicht gaf. De man uit Gouda was eerder die nacht ook al aangesproken door politiemensen vanwege zijn vervelende gedrag. Hij is ingesloten en moet in de loop van zondag een verklaring afleggen. De Utrechter doet aangifte.

Niebert: beschonken jongeman onderkoeld

Politiemensen en een ambulance zijn zaterdagnacht naar Niebert gegaan vanwege een 19-jarige beschonken man uit de gemeente Marum. De 19-jarige was onder invloed van alcohol in een slootwal nabij t Pad gevallen. De hulpverleners werden geïnformeerd omdat de jongeman zwaar onderkoeld was. Ambulancemedewerkers hebben het slachtoffer nagekeken en naar huis gebracht. De politie heeft van het incident een rapport gemaakt.

Winschoten: aanhoudingen na vechtpartij

De politie heeft zaterdagnacht op het Burgemeester Schonfeldplein in Winschoten zes ruziemakers (leeftijden en woonplaatsen niet bekend) aangehouden. Agenten werden geïnformeerd dat een groep mannen vervelend was en met elkaar op de vuist wilde gaan. Een van de ruziezoekers zou met een metalen staaf slaan. Ook werd een auto vernield. De politie maakt proces-verbaal op.

Ten Post: gewonden bij aanrijding

Bij een complexe aanrijding op de N360 bij Ten Post, zijn zaterdagavond vier personen gewond geraakt. Het ongeval ontstond doordat een 49-jarige automobilist uit Wageningen op de kruising met de N865 uit moest wijken voor een 20-jarige automobiliste uit Schildwolde. De auto van deze vrouw stond bijna stil op de rijbaan van de N360. Doordat de automobilist uit Wageningen sterk af moest remmen, reed een achter hem rijdende automobilist ((28) uit Delfzijl tegen hem aan. Beide voertuigen kwamen daardoor op de andere weghelft. Een tegemoetkomende automobilist (25) uit Appingedam wilde een aanrijding voorkomen en reed tegen een verkeerspaal. Een achter hem rijdende auto, bestuurd door 34-jarige vrouw uit Appingedam kon de drie autos niet ontwijken en botste tegen haar plaatsgenoot. De 25-, 28- en 34-jarige automobilisten zijn naar een ziekenhuis gebracht. Ook een 23-jarige vrouw uit Siddeburen die als passagier in de auto van de 25-jarige Damster zat, is voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. De betrokken voertuigen raakten zwaar beschadigd. De kruising was ruim anderhalf uur gestremd. De politie heeft een registratie gemaakt.

Groningen: enthousiaste jongen gewond bij aanrijding

Een 6-jarige jongen uit Nieuwe Pekela is zaterdagavond gewond geraakt op Ossenmarkt in Groningen. De jonge Pekelder stapte uit een auto en rende tussen een aantal autos vol enthousiasme richting de tijdelijke ijsbaan. Daarbij zag hij een 21-jarige automobilist uit Groningen over het hoofd. Die kon het kereltje niet meer ontwijken. De jongen is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapport van het ongeval.

Leek: meerdere diefstallen in sportcentrum

De politie doet onderzoek naar diverse diefstallen in een sportcentrum aan de Schelp in Leek. Zaterdag kreeg de politie een melding dat vrijdagmiddag diverse mobiele telefoons zijn gestolen van personen die in het sportcentrum hadden gesport. Zaterdagavond kreeg de politie een telefoontje dat in hetzelfde gebouw een laptop was gestolen. Een medewerker van het centrum heeft aangifte gedaan van diefstal.

Provincie Groningen: alcomobilisten op de weg

De politie heeft verkeersdeelnemers zaterdagavond en nacht op diverse plaatsen in de provincie gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol. Verspreid over de provincie werd een tiental bestuurder betrapt die met een te hoog alcoholpromillage aan het verkeer deelnamen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Een overzicht van de meest opvallende aanhoudingen:

Zoutkamp: Een 38-jarige alcomobilist had ruim 1,8 promille alcohol in zijn bloed. De automobilist uit Ulrum viel op toen hij met hoge snelheid van Grijpskerk naar Zoutkamp reed. Op de Nittersweg werd geconstateerd dat hij 110 km/u reed waar 80 km/u is toegestaan. Toen agenten de man langs de kant van de weg hadden gezet werd direct duidelijk dat de bestuurder onder invloed was. Het rijbewijs van de alcomobilist is in beslag genomen. De man is eerder betrapt op rijden onder invloed.

Winsum: Een 54-jarige automobilist uit Warffum bleek na controle bijna
1,9 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De bestuurder werd betrapt op de Winsumerstraat in Winsum. Het rijbewijs van de verdachte is in beslag genomen.

Zuidhorn: Een 43-jarige automobilist was zaterdagnacht dusdanig onder invloed dat hij bij een controle in Zuidhorn in eerste instantie geen blaastest kon doen. De bestuurder viel op omdat hij slingerend en met gedoofde lichten door de Akkerstraat en Hoofdstraat reed. Op het politie werd duidelijk dat de Groninger bijna 2,2 promille alcohol in zijn bloed had. Tijdens fouillering werd een onbekend poeder gevonden. Dit is in beslag genomen. De bestuurder was dusdanig beschonken dat een fatsoenlijk gesprek niet mogelijk was. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

Op de Siriusstraat in Zuidhorn was vlak voor de aanhouding van de Groninger ook al een 18-jarige automobilist uit Niekerk aangehouden. De jonge automobilist, die pas sinds kort in het bezit van een rijbewijs is, had ruim een promille alcohol in zijn bloed. Bij een beginnend bestuurder is een miximum van 0,2 promille toegestaan. De Niekerker is zijn roze pasje voorlopig kwijt.