Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.30 uur

Utrecht, 13-12-2009

Jongeren gooien met eieren
LOENEN AAN DE VECHT De politie heeft vrijdagavond 11 december vier jongens aangehouden die eieren tegen het raam van een woning aan de Middenhoek hadden gegooid.

De jongens uit Loenen in de leeftijd van 13, 15 en 16 jaar, bekogelden die avond rond 20.45 uur een woning met eieren en ging er toen vandoor. De bewoner kreeg een van de verdachten te pakken en waarschuwde de politie. Agenten hielden deze jongen aan en even later drie andere verdachten. Ze moesten mee naar het politiebureau voor verhoor. Daar bleek dat er nog drie andere jongens bij het incident betrokken waren. De ouders van allemaal zijn in kennis gesteld en de jongens krijgen een Halt-straf.

Voetganger breekt arm bij aanrijding
WOERDEN Op de kruising van de Burgemeester H.G. van Kempensingel en de Zandwijksingel werd vrijdagmiddag 11 december een voetganger aangereden door een busje. De voetganger raakte bij de aanrijding gewond.

De aanrijding ontstond die middag om 17.30 uur toen een 45-jarige man uit Montfoort met zijn busje bij het afslaan de voetganger, een 41-jarige vrouw uit Noorden, geen voorrang gaf.

De gewaarschuwde politie stelde ter plaatse een onderzoek in en maakt proces-verbaal op. Het slachtoffer werd met een gebroken arm per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Woninginbraak
HARMELEN - Bij een woning aan de Mauritshof werd zaterdagmiddag 12 december ingebroken.

Het gebeurde die middag tussen 17.50 uur en 18.00 uur. De bewoner was even boodschappen gaan doen en toen hij thuiskwam stond de deur open. Hij zag de inbreker ervandoor gaan richting Woerden op een blauwe scooter.

Signalement
Het signalement van de verdachte luidt:

* man

* van vermoedelijk Marokkaanse afkomst

* leeftijd tussen de 30 en 40 jaar

* lengte tussen de 1,70 meter en 1,80 meter
* had gemillimeterd donker haar

* had een snor

* droeg donkere kleding, mogelijk zwart

* had een zwarte pothelm.

Omschrijving scooter
De scooter waar de verdachte op reed was zwart met blauwe strepen. Het kenteken is niet bekend.

De gewaarschuwde politie trof de verdachte in de omgeving niet meer aan. De politie stelt een onderzoek in en vraagt eventuele andere getuigen zich te melden. Ook mensen die menen te weten om welke verdachten het gaat, kunnen contact opnemen met de Politie Woerden-Harmelen via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook, naar 0800-7000. De verdachte woont mogelijk in Woerden.

Openlijke geweldpleging
MAARSSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 december in de wijk Valkenkamp op heterdaad drie jongeren aangehouden op verdenking van het aanrichten van vernieling aan autos in de wijk.

Getuigen belden rond 01.00 uur die nacht de politie toen ze de jongeren autos zagen vernielen. De politie ging direct met drie eenheden ter plaatse. Agenten konden aan de hand van het door de getuigen opgegeven signalement drie verdachten staande houden. Het gaat om jongens uit Maarssen van 16 en 17 jaar. In hun fouillering troffen de agenten emblemen van de automerken Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW en Peugeot aan. De verdachten moesten mee naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft de ouders van de verdachten in kennis gesteld en maakt proces-verbaal op.

Stond uw auto die nacht in Valkenkamp en is deze vernield? Komt u dan s.v.p. aangifte doen op het politiebureau.

Overlastveroorzaker aangehouden
MIJDRECHT De politie heeft in de vroege ochtend van zondag 13 december op de Croonstadtlaan een 22-jarige man uit Mijdrecht aangehouden, die met nog vijf andere jongeren overlast veroorzaakte en niet wilde vertrekken.

Die ochtend rond 05.30 uur schakelden omwonenden de politie in omdat een groepje beschonken jongeren overlast veroorzaakte. Toen de gearriveerde agenten de zes weg wilden sturen, bleef de verdachte staan. Als enige weigerde hij te vertrekken en begon de agenten te beledigen. Hij moest mee naar het politiebureau voor verhoor. Met een proces-verbaal op zak mocht hij weer vertrekken.