Politie Gelderland-Zuid

Alcoholcontroles

Buren, Culemborg, 13-12-2009 o Zaterdagavond en nacht zijn door het lokale politieteam en de afdeling Verkeershandhaving van de Politie Gelderland-Zuid, alcoholcontroles gehouden in de gemeenten Culemborg en Buren. In totaal werkten deze nacht 864 bestuurders mee aan het alcoholonderzoek.

Op de Tielseweg in Kerk-Avezaath en de Wethouder Schoutenweg in Culemborg controleerde politiemensen tussen 20 en 03 uur het passerende verkeer op het rijden onder invloed van alcohol. In totaal waren 6 bestuurders in overtreding. Tijdens de vervolgtest op het politiebureau blies 1 bestuurder 740 ugl, terwijl het wettelijke maximum ligt op 220 ugl. Van deze bestuurder is het rijbewijs ingevorderd. Tegen alle 6 de overtreders is proces-verbaal opgemaakt.

Geen rijbewijs, wel openstaande boete
Een bestuurder viel door de mand tijdens de controle. Hij verleende geen voorrang aan een politieauto en bleek niet in het bezit van een rijbewijs, maar wel van een openstaande boete. Op het politiebureau toonde het ademonderzoek dat ook deze man teveel had gedronken om te mogen rijden. Ondanks het lage resultaat van zijn blaastest, 195 ugl, kreeg de man een proces-verbaal omdat hij onder de categorie beginnend bestuurder valt. (01)

Laatst gewijzigd 13-12-2009 11:29 | © Regio Gelderland-Zuid |