Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 13-12-2009

Tegen boom

LEUSDEN- Op vrijdag 11 december botste een auto tegen een boom. De bestuurder raakte gewond. Op vrijdagavond omstreeks 23.40 uur raakte een 19-jarige automobilist uit Leusden door onbekende oorzaak van de weg en botste tegen een boom. De auto raakte fors beschadigd maar de bestuurder kon op eigen kracht uit de auto komen. Hij werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Inbraak

LEUSDEN- Op zaterdagochtend 12 december werden twee personen aangehouden voor mogelijke inbraak in een woning. Omstreeks 02.50 uur kreeg de politie de melding dat er mogelijk zou worden ingebroken bij een woning aan de Treekerweg. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen voor de woning twee personen aan. Een man van 21 uit Poeldijk en een 17-jarige jongen uit Naaldwijk. De jongen had een hoofdwond. Gezien de situatie werden beide personen direct aangehouden. Nader onderzoek wees dat in de gehuurde woning 1300 hennepplanten aanwezig waren. Het is nog onduidelijk of de mannen verantwoordelijk zijn voor de inbraak. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vernieler aangehouden

AMERSFOORT- In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 december werd een vernieler aangehouden. Omstreeks 00.15 uur kreeg de politie de melding dat een lantaarnpaal vernield zou worden op de Barchman Wuytierslaan. Dit zou worden gedaan door een jongen met een glimmend jack. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen op de locatie een groep jongens aan maar niet iemand met een glimmend jack. Een 18-jarige man uit Wijk bij Duurstede had zijn jas binnenstebuiten gekeerd. Deze jas was glimmend. Hij werd direct aangehouden. Later kwam een vriend van de man naar het bureau. Deze eveneens 18-jarige man uit Wijk bij Duurstede gaf aan dat hij de vernieling had gepleegd. Beiden zijn ingesloten voor verhoor.

Vernielers betalen

AMERSFOORT- Op zondagochtend kreeg de politie de melding dat een groep scouts vernielingen hadden gepleegd. Omstreeks 02.50 uur kreeg de politie de melding dat een aantal personen tegen lantaarnpalen had geschopt aan de Vondellaan. Agenten troffen de 15 scouts uit Amersfoort aan en zij werden aangesproken. Verschillende lantaarnpalen waren uitgetrapt, een brievenbus vernield en twee lampen van een woning. Onbekend was wie van de 15 personen dit gedaan hadden. Met de begeleiders is afgesproken dat zij er zorg voor moeten dragen dat de vernielde goederen worden. Gebeurt dit niet dan zal er proces-verbaal worden opgemaakt.

Skimapparatuur ondekt

AMESFOORT- Op vrijdag 11 december werd skimapparatuur op een pinautomaat ontdekt. Omstreeks 10.30 uur kreeg de politie de melding dat er skimapparatuur was geplaatst bij een pinautomaat van een bank aan het Pieter Statstokerf. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen een extra kaartleeshouder aan, die bovenop het origineel was gezet. In de lichtbak was een piepkleine camera ingebouwd. De politie heeft de zaak in onderzoek. De politie roept burgers alert te zijn bij pinautomaten en goed te kijken of de apparatuur niet gemanipuleerd is, doordat bv. de kaartleeshouder en los op zit. Bij verdachte situaties gelieve de bank en/of de politie te waarschuwen.

Beroving

AMERSFOORT- Op zaterdagochtend 12 december werd een jongen beroofd. Omstreeks 03.50 uur fietste de 16-jarige jongen uit Amersfoort door de Meridiaantunnel. Hij werd plotseling tegengehouden door een onbekende man en bedreigd met een mes. De jongen moest meelopen en even verderop stonden twee andere personen. Hij moest zijn geld afgeven en daarna verdwenen de dieven. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Eemland zuid.

Autokraker aangehouden

AMERSFOORT- Op vrijdagavond 11 december werd een autokraker aangehouden. Omstreeks 23.30 uur werd ingebroken in een auto aan de Roerdompstraat. De politie werd direct gewaarschuwd via 112 en waren snel ter plaatse. Intussen waren enkele buurtbewoners al naar buiten gelopen en de verdachte moest in de auto blijven zitten en kon zo eenvoudig worden aangehouden door de agenten. De 30-jarige man uit Amersfoort, die als veelpleger door het leven gaat, werd ingesloten voor verhoor.

Weet jij in welke situaties je 1-1-2 mag bellen?

De Politie Utrecht voert campagne om mensen duidelijk te maken dat men behalve bij levensbedreigende situaties - ook alarmnummer 1-1-2 mag bellen bij heterdaad- en verdachte situaties. Maar wat is een verdachte situatie? Kijk op www.herkendesignalen.nl voor meer informatie.